Dusan Ivkovic: ''Elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymalıyız...''

Euroleague play-off turu ilk maçında 15 Nisan Çarşamba günü İspanya’nın Real Madrid takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Hücum güçlerine baktığınız zaman Euroleague’in en yetenekli takımı ile karşılaşacağız. Maç başına 87,4 sayı ile Euroleague’in en skorer takımı ve iki sayılık ve üç sayılık atışlarda da en çok isabet bulan ikinci takım Real Madrid. Maç başına 22 asist ile en çok asist yapan, 9,6 top kaybı ile de en az top kaybı yapan ekiplerden biri. Bu bağlamda play-off’ta karşılaşacağımız rakibimize saygı duyuyoruz. Mücadeleyi 40 dakika boyunca bırakmamalıyız ve en iyi oyunumuzu ortaya koymalıyız. Maçı olabildiğince kontrol altında tutmalıyız. Bizim üzerimizde herhangi bir baskı olmayacak. Final Four’un Madrid’de yapılacak olması nedeniyle Real Madrid’de bir baskı olabilir. Kendimize güvenip galibiyet için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymalıyız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Öncelikle belirtmeliyim ki arka arkaya oynayacağımız çok zor iki deplasman maçı bizi bekliyor. Ama şu anda maç maç ilerlemek gerekiyor. Çünkü uzun bir seri bu. İnşallah istediklerimizi ve çalıştıklarımızı ilk iki maçta sahaya yansıtabilirsek ve Madrid’de en azından bir galibiyet alıp saha avantajını lehimize çevirebilirsek evimizde seyircimizle birlikte çok iyi oynayıp turu geçme başarısını gösteririz...”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic