Dusan Ivkovic: “Çok önemli bir galibiyet aldık...”

Türkiye Basketbol Ligi 16. hafta maçında Gaziantep’i 77-67 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:


 “Gaziantep maçı bizim için çok önemli bir maçtı. Altı günde üst üste üç maç kaybettik. Bu üç maçın sonuncusu ise Nizhny Novgorod karşısında aldığımız kötü mağlubiyet idi. Bu yüzden bugünkü Gaziantep maçına çok dikkatli hazırlandık. Çok kısa bir süre içinde Nizhny Novgorod maçından sonra çok tecrübeli oyunculardan kurulu olan Gaziantep’e karşı oynadık. Gaziantep iyi top oynayan ve oyun kontrolünü iyi sağlayan bir ekip. Maça 7-0 geride başladık. Biz ise ilk çeyrekte serbest atışları kaçırdık ve hızlı hücumlarda kolay atışları değerlendiremedik. Bizim oyunu daha iyi kontrol etmeye ihtiyacımız var. Bugün iniş çıkışlarımız oldu. Sonrasında toparlanmayı bildik. Önümüzde Perşembe günü Olympiacos ile Euroleague’de oynayacağımız çok önemli bir maç var. Mental olarak hazır olmalıyız. Hazırlıklarımıza yarından itibaren yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Sakat oyuncularımızın olmaması beni mutlu ediyor. Bundan sonra takım olarak ivme yakalayıp yükselişe geçeceğimize inanıyorum. Bu şartlar altında durumumuzun daha iyi olması gerekiyor...”
Anadolu Efes’in genç oyuncusu Cedi ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Gaziantep’i tebrik ederim. Çok iyi mücadele ettiler. Bizim için çok önemli bir maçtı. Son hafta içinde çok önemli üç maçı kaybettik. Nizhny Novgorod maçı bizim için üzücü bir mağlubiyet oldu. Bugün iyi oynayarak kazandık. Şimdi Olympiacos maçına en iyi şekilde hazırlanıp galip gelmek istiyoruz...”
Etiketler:
  • Gaziantep
  • Dusan Ivkovic