Dusan Ivkovic: “Büyük direnç gösterdik...”

Türkiye Basketbol Ligi 12. hafta maçında Darüşşafaka’yı 73-72 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bizim için çok zor bir maç oldu. Zor derken son altı gün içinde üçüncü maçımızdı. Önce Real Madrid ve Konyaspor ile deplasmanda oynadık, bu seyahatlerin ardından da Darüşşafaka maçına çıktık. Oyuncularımızın enerjisini kontrol etmeye çalışıyoruz ama kolay değil. Biz maça kötü başladık, Darüşşafaka da çok iyi başladı ve ilk 14 sayıyı rahat attılar. Maça konsantre olmakta ve iletişimde zorlandık. Ama ilk yarının sonlarına doğru mücadelemizi artırdık, her top ve her ribaunt için mücadeleyi bırakmadık. Bugün oyunda dengeyi kuramadık. Kısa oyuncularımız çok iyi oynadı. Janning 5/9 isabet ile üçlük attı. Rotasyon nedeni ile Bjelica bugün sahada yoktu, Krstic de sakatlığı sonrasında oynamak için hazır değildi. Ama mental anlamda büyük direnç gösterdik. Son 10 saniyesine geride girdiğimiz maçı kazandık. Şimdi Pazar günü Fenerbahçe ile çok önemli bir lig maçımız var, onun sonrasında da Top 16 başlıyor. Çok çalışıp yolumuza devam etmeliyiz. Herkese iyi seneler dilerim.”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Bu maça iyi hazırlandık. Herkes çok iyi mücadele etti. Darüşşafaka da çok iyi oynadı. İki takımı da kutlarım. Kazandığımız için mutluyuz...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Türkiye Basketbol Ligi
  • Darüşşafaka