Dusan Ivkovic: “Bu maç ileri doğru atılmış bir adım...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu beşinci hafta karşılaşmasında İspanya’nın Unicaja Malaga takımını takımını deplasmanda 85-75 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün iki farklı yarının oynandığı bir maç izledik. İlk yarıda savunmamızda problemlerimiz vardı. Box out yapmakta ve savunma ribauntlarında sorunlar yaşadık ilk devrede. Rakibimiz bu bölümde 11 hücum ribauntu aldı. Basit atışları değerlendiremedik ve potamızda kolay sayılar gördük. İlk yarıyı 46-47 geride kapattık, bu yüksek bir skor. İlk yarı sonunda yediğimiz 47 sayı bizim Top 16’da oynadığımız maçlarda ilk yarılarda yediğimiz sayı ortalamasına çok yakın. İkinci yarıda daha dengeli oynadık. Unicaja Malaga 50-57 öndeyken savunmada ritmimizi değiştirdik ve oyun kontrolü elimize geçti. Son çeyrekte iyi oynadık, 19 sayı attık ve potamızda sadece dokuz sayı gördük. Bugün kazandık, söyleyebilirim ki bu maç takımım için ileri doğru atılmış bir adım. Sonuçta deplasmanda bir maç kazandık. Lokomotiv Kuban deplasmanında bütün maçı önde götürüp son anlarda kaybetmiştik, Zagreb’de Cedevita Zagreb’e de karşı aynı şekilde... Bu sezon Euroleague çok zorlu geçiyor. Muhtemelen Top 8 hesapları esnasında her sayı çok değerli olacak. Oyuncularımı tebrik ederim. Unicaja Malaga’ya da bundan sonrası için başarılar dilerim.”

19 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Jayson Granger ise toplantıda şöyle konuştu: “Gerçekten çok zor bir maçtı. İlk yarıyı onlar domine etti. Bu yarıda hücum ribauntlarında iyiydiler. İkinci yarıda ise onlara -dokuzu son çeyrekte olmak üzere- sadece 28 sayı izni verdik. Bu bizim için maçın anahtarı oldu. Unicaja Malaga’nın güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Oyunu hiç bırakmıyorlar. Zorlu bir maç oldu ve iyi bir iş çıkardık.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Jayson Granger