Dusan Ivkovic: ''Artık her maç çok önemli...''

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu yedinci hafta maçında 12 Şubat Cuma günü Yunanistan’ın Panathinaikos takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Grubumuzda altı galibiyeti olan Fenerbahçe dışında Top 16 savaşı ilginç bir şekilde devam ediyor. 3. sıradan 6. sıraya kadar yer alan takımların oynayacağı maçlardaki sayı farkları dahi çok önemli hale gelmiş durumda. Top 16’da sadece son haftalar değil, artık her maç çok önemli. Her savunma ve her hücum çok önem kazanmış durumda. Euroleague’de oynadığımız son karşılaşmada istediğimiz sonuca ulaşamadık. Panathinaikos deplasmanında kazanırsak önemli bir avantaj elde edeceğiz. Bu yüzden oyun kontrolü bizim elimizde olmalı.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Dario Saric ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Euroleague’de Fenerbahçe’ye karşı ve Türkiye Ligi’nde de Galatasaray’a karşı istediğimiz performansı sergileyemedik. Panathinaikos maçı bizim için çok önemli. Euroleague’de geçen hafta aldığımız mağlubiyetin ardından Atina’da galip gelmek arzusundayız. Başka maç kaybetme şansımız yok. Takım olarak savaşacağız. Panathinaikos maçında Diamantidis’in pick & roll oyunlarını durdurmalıyız. Dört numara pozisyonunda Fotsis ve Gist gibi şutör oyuncuları var. Ayrıca Eurobasket’ten çok formda dönen ve bana göre Avrupa’nın ilk beş uzunu arasında yer alan Raduljica da tehlikeli bir oyuncu. Bizim savunmada bazı problemlerimiz var ve bu problemleri en kısa sürede çözerek yeniden çıkışa geçmeliyiz.”

Etiketler:
  • euroleague
  • Panathinaikos
  • Dario Saric
  • Dusan Ivkovic