Dusan Ivkovic: “Artık gerçek karakterimizi ortaya koymalıyız...”

Türkiye Basketbol Ligi 26. hafta maçında Konyaspor’u 90-73 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugünkü maç bizim Euroleague’deki play-off maceramızın öncesindeki son lig maçıydı. Son iki üç aylık bölümde inişli ve çıkışlı bir grafiğimiz var. Artık gerçek karakterimizi ortaya koyarak oynamalıyız. Euroleague’de son sekiz takım arasına kaldık ve artık gerçek kimliğimizle oynamalıyız. Bugün ilk üç çeyrekte maçı iyi kontrol ettik. Türkiye Ligi’nde kolay maç yok. Konya iyi bir ekip, üç sayılık atışlarda Türkiye Ligi’nin en yüksek yüzde ile atan takımı. Son periyotta 28 sayı yedik. Bu bölümde savunma performansımız kötüydü ve arzu ettiğimiz seviyede değildi. Bu, bizim için iyi bir gösterge değil. Evet, genç ve yetenekli oyuncularımız var ama bu savunma yapmayacağız anlamına gelmiyor. Fenerbahçe ile oynadıktan sonra 48 saatten az bir süre içinde bu maça çıktık, kolay değil ama bunu biz istedik. Çünkü önümüzde Real Madrid ile çok önemli maçlarımız var. Bir an önce bu serinin hazırlıklarına başlamak istedik. Yarından itibaren Real Madrid serisinin hazırlıklarına başlayacağız. Son dakikada Furkan’ın yaşadığı sakatlıktan dolayı çok üzgünüm. Şu an için durumu pek iyi görünmüyor ama sakatlıklar ve şanssızlıklar da sporun bir parçası...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Euroleague’de son sekiz takım arasına kaldığımız için mutlu olduğumuzu belirtmeliyim. Gönül isterdi ki Fenerbahçe’yi yenip play-off’lara kalalım ama yine de son sekiz takım arasına kalmak çok önemli. Konya maçı bizim için çok önemliydi çünkü önümüzde Real Madrid ile oynayacağımız maçlar var. Konya güçlü bir rakip. Maçın son çeyreğinde savunmada biraz aksadık. Ama ilk üç periyottaki iyi oyunumuzla farkı açmasını bildik ve kazandık. Önümüzde Euroleague’de Real Madrid’e karşı oynayacağımız bir seri var. Bu karşılaşmalara en iyi şekilde hazırlanıp inşallah en iyi sonucu alacağız...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Konyaspor