Cedi Osman: ''Şampiyonluk hedefimiz için çok çalışıyoruz...''

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Telekom'u, yarı finalinde de Trabzonspor'u eleyerek finale yükselen Anadolu Efes’te başarılı oyuncumuz Cedi Osman’a sezon geneli ve play-off’lar hakkında sorularımızı yönelttik...

- Anadolu Efes bu sezon genç oyuncular ve tecrübeli yabancı oyuncuları bir araya getirerek mücadeleci bir ekip ile Türkiye Kupası’nı kazandı, Avrupa’da ilk sekiz takım arasına girdi ve Türkiye Ligi’nde de finale kaldı. Bu konuda düşüncelerini alabilir miyiz?

“Sezon başından beri hedeflerimiz zaten yarıştığımız her alanda zirvede olmak. Belki sezon başında ufak sorunlarımız oldu ama kendimizi toparlamayı bildik. Biz yeni bir takımız. Şu an çok iyi bir form yakalamış durumdayız. Hedeflerimizi teker teker gerçekleştiriyoruz. Önümüzde tek hedefimiz var, o da Türkiye Ligi şampiyonluğu...”

- Anadolu Efes çeyrek finalde Telekom’u 2-1 ve yarı finalde de Trabzonspor’u 3-0 ile geçerek adını finale yazdırdı. Ligde normal sezonun sonunda bir sakatlık yaşadın, sonrasında play-off çeyrek final ve yarı finalindeki altı karşılaşmanın dördünce çift haneli skorlar ürettin. Sezonun genelini dikkate alarak kendi performansın hakkındaki düşüncelerini öğrenebilir miyiz?

“Sezon başından beri kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Performansımı en üst seviyeye çıkarmaya çabalıyorum. Sezon genelinde bazen kötü oynadım, bazen de iyi maçlar çıkardım. Ama bununla yetinmedim. Sürekli çalışmaya devam ediyorum. Antrenmanlar sonrasında tek başıma çalışmaya devam ediyorum. Ama şunu da eklemek isterim ki, benim için önemli olan sadece benim performansımın yüksek olması değil, takımımın başarısı. Benim performansım eğer takımımın başarısında pay sahibi oluyorsa o zaman bu benim için bir anlam ifade eder...”

- Yarı finalin bir diğer eşleşmesinde bilindiği gibi Fenerbahçe ile Karşıyaka karşılaşıyor. Anadolu Efes’in finaldeki rakibi bu iki ekipten biri olacak. Bu sezon Türkiye Ligi çok çetin mücadelelere sahne oluyor. Final serisi için düşüncelerini alabilir miyiz?

“Biz finaldeki rakibimizi bekliyoruz. Rakibimiz kim olursa olsun finalin zorlu geçeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe de, Karşıyaka da çok iyi basketbol oynayan ve saygı duyduğumuz takımlar. Hangisi ile karşılaşırsak karşılaşalım, zor maçlar bizi bekliyor. Ama bizim hedefimiz sezon başından beri Türkiye Ligi’nde şampiyon olmak. Bunun için çok çalışıyoruz. Artık sezonun son bölümünde final serisini kazanarak şampiyonluk sevincini yaşamak istiyoruz.”

- Çok mücadeleci bir sezonun sonuna geldik. Antrenman temposu da hız kesmiyor olsa gerek…

“Bizim için sezon hala bitmiş değil. Asıl önemli maçlar şimdi başlıyor. Antrenman tempomuz oldukça yoğun. Çok çalışıyoruz ama biliyoruz ki bu çalışmalar sonucunda şampiyonluğa ulaşmayı başaracağız...”

- Coach Ivkovic?…

“Çok saygı duyuyoruz. Bizim performansımızı artırmamız için, daha iyi oynamamız için elinden geleni yapıyor. Ivkovic gibi kariyeri tartışılmaz bir coachun oyuncusu olmaktan dolayı çok mutluyum, ondan daha çok öğreneceklerimiz var...”

- Bu sezon unutamadığın ve seni en çok mutlu eden maç hangisi oldu?

“Euroleague'de Real Madrid’i normal sezonda ve play-off’ların üçüncü maçında yendiğimiz karşılaşmalar. Normal sezonda çok çekişmeli geçen maçın son saniyesinde Janning’in tiplediği basketi ve kazanmamızı unutamam. Play-off’larda İstanbul’da oynadığımız üçüncü maçta ise Janning bu kez son saniye üçlüğü atarak bize galibiyeti getirmişti. İki maç da benim için unutulmaz…”

- En çok üzüldüğün maçı öğrenebilir miyiz?

“Yine Euroleague'de Real Madrid ile play-off’larda oynadığımız dördüncü maç. Ne yazık ki bu maçla birlikte Avrupa defterini kapattık...”

- Şampiyonluk senin için ne ifade ediyor?

“Türkiye Ligi şampiyonluğu takımımızın bu sezonki hedeflerinden sonuncusu. Benim A Takım’daki ikinci sezonum. Altyapılarda bugüne kadar Türkiye Gençler Şampiyonluğu, Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu, Avrupa Ümitler ve Avrupa Gençler Şampiyonluğu yaşadım. Bu sezon Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Kupası Finalleri’nde kupa sevinci yaşadım. Türkiye Ligi’nde şampiyon olursak bu benim A Takımlar kategorisinde ilk şampiyonluğum olacak. Onun için benim için bu şampiyonluk çok değerli ve anlamlı...”

- Anadolu Efes taraftarları tarafından da çok sevilen genç bir oyuncusun. Final serisi için taraftarlara vermek istediğin mesaj var mı?

“Taraftarlarımız bizim altıncı adamımız. Bizi gerçekten çok iyi destekliyorlar ve hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Final serisinde de onları arkamızda görmek istiyoruz. Abdi İpekçi Spor Salonu’nu doldurdukları zaman gerçekten o büyük desteği hissediyoruz, kendimize daha fazla güven hissediyoruz...”

Etiketler:
  • Cedi Osman