BSL’de Aliağa Petkim’e Konuk Oluyoruz...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi dördüncü hafta maçında Aliağa Petkim’e konuk oluyoruz. 26 Ekim 2024, Cumartesi günü Enka Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü hafta maçında Darüşşafaka Lassa’yı Basketbol Gelişim Merkezi’nde 95-72 mağlup etmiş, Aliağa Petkim ise Manisa Basket’i deplasmanda 74-67 yenmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü haftanın ardından takımımız üç galibiyet ile lider, Aliağa Petkim ise iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile beşinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Aliağa Petkim maçı ile birlikte Türkiye’deki 1719. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1575, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 25, Türkiye Kupası’nda 115, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1576. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1575 karşılaşmada 1227 galibiyet, 345 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,90)

Anadolu Efes Aliağa Petkim Spor ile bugüne kadar oynadığı 21 karşılaşmada 20 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 20 karşılaşmadan da galip ayrılan Anadolu Efes, rakibi ile Türkiye Kupası’nda oynadığı tek karşılaşmayı ise kaybetti.