Bitci Türkiye Kupası Yarı Finali’nde Darüşşafaka ile Karşılaşıyoruz...

Bitci Türkiye Kupası Yarı Finali’nde 18 Şubat Cuma günü Darüşşafaka ile karşılaşıyoruz. Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 21.00’de başlayacak ve Tivibuspor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız bu mücadeleden galip ayrıldığı takdirde finale yükselecek ve bir diğer yarı final mücadelesi olan Fenerbahçe Beko - Galatasaray Nef eşleşmesinin galibi ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Anadolu Efes, Darüşşafaka maçı ile birlikte Türkiye’deki 1607. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar ING Basketbol Süper Ligi’nde 1470, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 23, Türkiye Kupası’nda 110, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Bugüne kadar Türkiye Kupası’nı 11 kez kazanan, Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda olduğu gibi bu kupayı da en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Anadolu Efes, Bitci Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 110 karşılaşmada 88 galibiyet ve 22 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes, Darüşşafaka ile bugüne kadar oynadığı 69 karşılaşmada 61 galibiyet ve sekiz mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Kupası’nda oynanan 10 karşılaşmanın dokuzu Anadolu Efes, biri Darüşşafaka lehine sona erdi.

Türkiye Ligi’nde Darüşşafaka ile oynadığımız 59 karşılaşmanın 52’sinde takımımız sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Bu sezon iki ekip arasında Basketbol Süper Ligi’nin ilk yarısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 84-76 kazanmıştı.