Bitci Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe Beko ile Karşılaşıyoruz...

Bitci Türkiye Kupası Finali’nde 20 Şubat Pazar günü Fenerbahçe Beko ile karşılaşıyoruz. Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 17.00’de başlayacak ve Tivibuspor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko maçı ile birlikte Türkiye’deki 1608. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar ING Basketbol Süper Ligi’nde 1470, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 23, Türkiye Kupası’nda 111, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Bugüne kadar Türkiye Kupası’nı 11 kez kazanan, Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda olduğu gibi bu kupayı da en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Anadolu Efes, Bitci Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 111 karşılaşmada 89 galibiyet ve 22 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ile bugüne kadar oynadığı 165 karşılaşmada 101 galibiyet ve 64 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Bitci Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan 14 karşılaşmanın 10’unda takımımız sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Takımımız, Fenerbahçe Beko ile ING Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 143 karşılaşmada 86 galibiyet ve 57 mağlubiyet aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar iki takımın yedi randevusunda ekibimiz dört galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, 1989-90 sezonunda GSGM Kupası’nda ise takımımız Fenerbahçe Beko’yu 87-81 yenerek kupayı kazanmıştı.

Bu sezon iki ekip arasında Basketbol Süper Ligi’nin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı takımımız 68-90 kaybetmiş, ikinci yarısında oynanan karşılaşmayı ise 91-71 kazanmıştı.