Ataman: ”Oyundan Keyif Almak Çok Önemli...”

Turkish Airlines Final Four basın toplantısı düzenlendi. Final Four’a katılan dört takımın baş antrenörleri ve birer oyuncularının katıldığı toplantıya baş antrenörümüz Ergin Ataman ve Euroleague’de 2020-2021 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Vasilije Micic katıldı.

Ergin Ataman toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle çok iyi hissetmediğimi söylemem gerek. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Türkiye'deki resmi yayıncı bein Sports ne yazık ki Alman otoritelerinden izin alamadığı için buraya gelemedi. Ailelerimiz ve yönetim kurulumuzdan da insanlar burada bizlerle olamadılar. Euroleague organizasyonuna büyük saygı duyuyorum. Çok zor şartlar altında bir sezon geçirdik. 39 maç boyunca büyük fedakarlıklar yaptık. Bir çok oyuncum Covid'e yakalandı ama insanlara basketbolun eğlenceli kısmını izlettik. Bu Final Four'da en azından sınırlı sayıda izleyici ile oynamak istiyorduk. Tıpkı dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi, neden olmadığını bilemiyorum. Oynadığımız basketbolun keyif verdiğini biliyoruz, dünyanın her yerinden insanlar bizi izliyor ama bu kupayı kazanmak için yeterli mi, bilmiyorum. Yarı finalde çok iyi bir takıma ve çok iyi bir koça karşı oynayacağız. Umuyorum ki televizyonda bizleri izleyenlere keyifli bir Final Four izletiriz. Basketbol sadece para, bütçe, ekonomi değil, oyundan keyif almak da çok önemli."

Başarılı oyuncumuz Vasilije Micic ise görüşlerini şöyle ifade etti: “Öncelikle herkese merhaba. Benim için burada olmak harika bir duygu. Bu sezon CSKA Moskova ile oynadığımız maçların biraz garip sonuçlarla bittiğini kabul ediyorum. İlk maçta onların kendi güçlerinin farkına vardığını düşünüyorum. İkinci maçta ise biz tam anlamıyla karşılık vermek için hazırdık ve odaklandığımızda ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Moskova'daki ilk maç bizim için önemliydi çünkü sonrasında bir toplantı yaptık ve takımın aslında aynı takım olduğunu ve kendimizden şüphe duymamamız gerektiğini konuştuk. Kendimize inanmamız gerektiğini hatırladık. O maçı 35 sayıyla kaybettiğimiz için bir anlamda mutluyum çünkü sezonun gidişatını o maçla birlikte değiştirdik."

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Vasilije Micic