Ataman: ''Kötü oynadığımız maçın sonunda kazanan biz olduk...''

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ikinci hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i 75-72 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

 “Tabi ki iki gün içinde oynadığımız basketbolu unutmadık. Bu akşam kafaca hazır olmadığımızı söyleyebilirim. Böyle bir hücum performansını ancak böyle açıklayabilirim. Aslında maç Darüşşafaka Tekfen’in hakkıydı. Çok iyi mücadele ettiler, çok iyi savunma yaptılar. Biz, çok kötü oynadığımız maçı sonunda savunmayla, top kapmalar ile kaos basketboluyla kazandık. Tabi ki her maç böyle olmaz. Bugün özellikle bireysel performansları çok düşüktü oyuncularımızın. Dış atış performansımız çok düşüktü. Skorer oyuncularımız, özellikle Krunoslav Simon, Shane Larkin ve Adrien Moerman feci şut yüzdeleriyle oynadılar. Darüşşafaka Tekfen ise beklediğim gibi son derece dinamik, sert ve akıllı basketbol oynadı. Maçı hak eden onlardı ama kazanan biz olduk.”

Oyuncumuz Vasilije Micic ise toplantıda şöyle konuştu: “Takım arkadaşlarımı bu galibiyetten dolayı tebrik ederim. Çünkü sezon başında maç kazanmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bence maç sonunda ortaya koyduğumuz savunma sezonu resmeden boyuttaydı. Kazanmak istiyorsak bu alanda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Takımda bir çok oyuncu var. Takımdaki her oyuncu dahil olunca maçı kazanabiliyorsunuz. Aynı zamanda rakibimiz de mücadelesinden dolayı tebrik ederim. Çok iyi bir maç çıkarttılar.”

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Vasilije Micic
  • Darüşşafaka Tekfen