Ataman: ''Kazanmak için buradayız...''

Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’un basın toplantısı düzenlendi.

Maçların oynanacağı Stark Arena’da düzenlenen toplantıya baş antrenörümüz Ergin Ataman ve Vasilije Micic ile Final Four’a katılan diğer takımların baş antrenörleri ve birer oyuncuları katıldı.


Toplantı öncesinde sezonun sayı kralı olan Vasilije Micic’e ve sezonun en iyi beşine seçilen Shane Larkin’e ödülleri takdim edildi.
 

Baş antrenörümüz Ergin Ataman basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kazanmak inanılmazdı ama sadece soyunma odasında, kendi aramızda kutlayabildik. Ama eminim ki tüm Türkiye de bizimle birlikte bu zaferi kutladı. Eğer bu kupayı yeniden kazanabilirsek, taraftarlarla birlikte yumruklarımızı havaya kaldırmak harika olacaktır. Çok zor bir sezon oldu. Çok başarılı bir takımım ve oyuncularım var. Sezonun en önemli döneminde son üç sezon oynadığımız basketbolu ortaya koymaya başladık. Kazanmak için buradayız. Kaldı iki... Unvanımızı korumaya çalışacağız. Ayrıca maçımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda olacak. Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği ve Türk ulusu için önemli bir bayram. Tüm Türk ulusunun bayramı kutluyorum. Bu maçı kazanıp 19 Mayıs coşkusuyla 21 Mayıs'taki finale kalmak istiyoruz.”


Başarılı oyuncumuz Shane Larkin ise toplantıda görüşlerini şöyle ifade etti: “Biz hala kazanmak için çok açız. Geçtiğimiz sezon şampiyon olduk ve büyük mutluluk yaşadık ve şimdi yine Final Four organizasyonundayız. Hala hiç olmadığımız kadar kazanmak için açız. Final Four’da her anın keyfini çıkarmalıyız çünkü buraya gelmek gerçekten çok zor. Hedefimiz buradan şampiyon olarak ayrılmak, hepimiz buna konsantre olduk. Baş antrenörünüz size güvendiğinde kendinize inanıyorsunuz. Ve bu bence çok önemli. Biz de birbirimize inandık ve başarılara ulaştık. Bu sene de kupayı kazanmak için çok büyük bir iştahımız var. Kupayı bir kez daha kazanıp evimize götürmek istiyoruz.”