Ataman: ''Hücumda Akıllı ve Kontrollü Bir Şekilde Kendi Oyun Felsefemizi Uygulamalıyız...''

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta maçında 26 Şubat 2021, Cuma günü Fenerbahçe Beko’ya konuk olacak olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Fenerbahçe Beko’da Nando de Colo, Marko Guduric ve Lorenzo Brown hücumu yönlendiren oyuncular ayrıca farklı oyuncularla özellikle Pierre Dyshawn ile oyunu çeşitlendirebiliyorlar. Rakibimiz son iki ayda Euroleague’in en formda ve iyi basketbol oynayan takımı. Hücumda akıllı ve kontrollü bir şekilde kendi oyun felsefemizi uygulayarak, savunmada pota altı ve ribauntlarda dinamik olup maçı kazanmaya çalışacağız. Euroleague gibi büyük bir organizasyonda son dönemlerin en formda iki takımının oynayacağı derbi maçı bir kez daha Türk basketbolunun gücünü Avrupa’ya gösterecek bir şölen olacaktır. Umarım en kısa zamanda salonlarımızın gerçek sahibi olan taraftarlar da bu şölenlere katılma şansı bulurlar.”


Oyuncumuz Adrien Moerman ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Zorlu bir mücadele olacak. Fenerbahçe Beko ile oynadığımız karşılaşmaların seyir zevki her zaman çok yüksek oluyor. Euroelague’de sıralamada bulunduğumuz yerden memnun değiliz. Daha üst sıralarda yer almak için daha fazla maç kazanmalıyız. Alabildiğimiz kadar galibiyet alarak bizden üst sıralarda bulunan takımları tek tek geçmeliyiz. Bizim için mutlaka kazanılması gerek bir maç. Rakibimiz son 10 maçından galibiyet ile ayrıldı. Çok dikkatli olmalıyız ve hedeflerimiz doğrultusunda bu maçtan da galibiyet ile ayrılmak istiyoruz. Kazanmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız.”