Ataman: ”Enerjimizi 40 Dakikaya Yayıp, Tempolu Oyunla Sonuca Gitmeliyiz...”

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta erteleme maçında 14 Mart 2023, Salı günü İspanya’nın Real Madrid takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Real Madrid pota altında Walter Tavares ve Vincent Poirier ile çok güçlü. Mutlaka savunma ribaundlarını alıp, oyunu hızlandırmamız gerekiyor. Gabriel Deck ve Dzanan Musa da hücumda ikili oyunlar ile skor bulurken, Sergio Rodriguez ve Rudy Fernandez tecrübeleri ile oyun kontrolünü sağlıyorlar. Enerjimizi 40 dakikaya yayıp, tempolu oyunla sonuca gitmeliyiz.”


Başarılı oyuncumuz Tibor Pleiss ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Real Madrid gerçekten çok tehlikeli bir takım. Benchleri de dahil olmak üzere her pozisyonda yetenekli oyuncuları var. Sıralamada ikinci durumda olmalarından dolayı belki buraya biraz daha rahat geleceklerdir. Biz ise biraz baskı altında olabiliriz çünkü play-off’lar için savaşıyoruz. Büyük bir mücadele olacak. Onları yenmek için sahaya tüm enerjimizi yansıtmamız gerekiyor. Onlar da çok tecrübeliler. Şu ana kadar bizden daha iyi bir sezon geçirdiler ve işimizi zorlaştıracaklar. Bir arada oynadığımızda iyi bir şansımızın olduğunu düşünüyorum. Kalitemizi sahaya yansıtmalıyız.”