Ataman: ''Doğru Şut Seçimleri ile Tempoyu Ayarlamamız Gerekiyor...''

Turkish Airlines Euroleague altıncı hafta maçında 30 Ekim 2020, Cuma günü Yunanistan’ın Olympiacos takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle bugün 29 Ekim. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.

Olympiacos kendi sahasında oynadığı son iki maçta Maccabi Playtika Tel Aviv ve AX Armani Exchange Milan’ı yenerek gücünü gösterdi. Kostas Sloukas ve Vassilis Spanoulis önderliğinde Georgios Printezis ve Kostas Papanikolau gibi çok tecrübeli Yunan oyuncuları ve atletik Amerikalı oyuncuları ile iyi savunma yapıyorlar ve kontrollü hücum ediyorlar. Bizim mutlaka az top kaybı yaparak, doğru şut seçimleri ile tempoyu ayarlamamız gerekiyor. Ayrıca savunma ribauntları da çok önemli.”

Başarılı oyuncumuz Vasilije Micic ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Çok tecrübeli ve sert bir rakibe karşı oynayacağız. Çok deneyimli oyuncuları var ayrıca kadrolarına yeni ekledikleri oyuncular da son dönemde çok iyi oynuyorlar. Aaron Harrison iyi oynuyor. Hücumda çok fazla sorumluluğu olan Kostas Sloukas, ana yaratıcı oyuncuları. Bu maç için heyecanlıyız çünkü hepimiz Euroleague'e istediğimiz gibi başlamadığımızı biliyoruz. Ancak bu da kariyerimizin bir parçası. Bazen iyi oynarsın, bazen çok iyi başlayamazsın. Bu maç, tamamen hazır olduğumuz ilk maç olacak. Umarım, en iyi performansımızı göstereceğiz ve en üst seviyede oynayacağız.”