Ataman: ”Bir Kez Daha Mükemmel Bir Oyun Oynadık...”

Turkish Airlines Euroleague'in 29. haftasında Zalgiris Kaunas ile karşılaşan ve müsabakadan 89-62 galip ayrılan Anadolu Efes'te baş antrenör Ergin Ataman görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bir kez daha mükemmel bir oyun oynadık. Savunmada çok iyi bir takıma karşı harika bir iş çıkarttık. Hücumda ise topu çok iyi paylaştık. Herkes topa dokunma fırsatı yakaladık. Bu akşam 15 üç sayılık basket bulduk ama çok daha fazlasını bulabilirdik. Boş atışları kaçırdık. Çok önemli bir galibiyet aldık. Zalgiris Kaunas'a karşı ikili averajı da aldık. Sıralamada daha yukarılara çıkmaya devam edeceğiz. "

Zalgiris Kaunas maçı sırasında 25. yılı kutlanan Koraç Kupası zaferi ile ilgili sorulan bir soruyu ise Ergin Ataman şöyle cevapladı:

"Çok büyük bir zaferdi. 25 yıl önce, ilk defa spor tarihimizde bir Avrupa kupası kazanılmıştı. O günün şartlarında bu çok önemliydi. Başta Aydın Örs olmak üzere tüm ekibi buradan tekrar kutluyorum. Aramızda olmayan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var, Doğan Hakyemez, Özcan Mutlugil, Conrad McRae, Taner Korucu gibi. Tabii ki bu başarıyı yaşatacağız ama Türkiye'de basketbolun bu kadar yükseldiği bir ortamda, çok daha zor bir organizasyonda kupayı getirmek istiyoruz. Kolay değil, son tamamlanan Euroleague'de finale çıkmıştık. Geçen sene de çok yaklaşmıştık. Bu sezon da sonuna kadar bunu zorlayacağız. Türk basketbolunun kupalara ihtiyacı var. Hem kulüp, hem milli takım düzeyinde. Bu yatırım ve bu kadar ilginin sonucunda daha çok kupa kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. O günün şartlarında Koraç Kupası bir ilkti. Anadolu Efes son üç yıldır Avrupa basketbolunun zirvesinde, inşallah bir gün Euroleague kupası da gelir."

Etiketler:
  • Zalgiris Kaunas
  • Ergin Ataman