Anadolu Efes’te hedef yine galibiyet...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur üçüncü hafta karşılaşmasında 30 Ekim 2014, Perşembe günü Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Arena’da oynanacak olan karşılaşma 19.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 507. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 506 karşılaşmada 290 galibiyet ve 216 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 259. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 258 karşılaşmada 133 galibiyet ve 125 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,6) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas arasında bugüne kadar oynanan 10 karşılaşmada Anadolu Efes üç, Zalgiris Kaunas yedi galibiyet elde etti.

Euroleague'in ikinci haftasında Anadolu Efes İtalya’nın Sassari takımını deplasmanda 82-75 mağlup etmiş, Zalgiris Kaunas ise Novgorod’u 97-63 yenmişti. İkinci haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes iki galibiyet ile lider, Zalgiris Kaunas bir galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alıyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Euroleague’de ilk iki haftayı arzuladığımız şekilde kayıpsız geçtik. Bu iki haftada daha önce Avrupa arenasında hiç karşılaşmadığımız iki takım ile mücadele ettik. Bu haftadan itibaren daha önceden tanıdığımız ve Avrupa tecrübesi olan ekipler ile maçlarımız başlıyor. Hep altını çizdiğim gibi hedeflerimiz için ilk turu en az kayıpla geçmeliyiz. Özellikle evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Zalgiris Kaunas gibi Litvanya ekolünün en önemli temsilcilerinden birini konuk edeceğiz. Zalgiris son haftalarda çok formda bir ekip, Avrupa tecrübesi olan deneyimli oyuncuları var. İnanıyorum ki muhteşem taraftarımız bizi yanlız bırakmayacak. Onların da müthiş desteği ile birlikte üçüncü maçımızdan da zafer ile ayrılmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Zalgiris Kaunas