Anadolu Efes - Unics Kazan ilk randevuda...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur ilk hafta karşılaşmasında 16 Ekim 2014, Perşembe günü Rusya’nın Unics Kazan takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Arena’da oynanacak olan karşılaşma 20.00’de başlayacak ve Lig TV 2 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 505. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 504 karşılaşmada 288 galibiyet ve 216 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 257. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 256 karşılaşmada 131 galibiyet ve 125 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,2) elde etti.

Anadolu Efes ile Unics Kazan birbirleri ile ilk kez karşılaşacaklar.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Unics Kazan takımı Euroleague’e her ne kadar elemelerden gelmiş olsa da Rusya’nın güçlü temsilcilerinden biri. Onlar da geçen sezonki kadro yapılarını büyük ölçüde değiştirdiler ve önemli oyuncuları transfer ettiler. Biz de yeni sezona yeni antrenörümüz ve yeni yapılanmamız ile birlikte büyük hedefler ile başlıyoruz. Hedefimiz Euroleague’de önce etapları tek tek düşünerek gidebileceğimiz en uzak noktaya gitmek. Bu hedef için de önümüzdeki ilk engel Unics Kazan. Seyircimizin de bize destek vereceğine inancım sonsuz. Onların da müthiş desteği ile birlikte Euroleague’e galibiyetle başlamak istiyoruz. İnanıyorum ki basketbolseverlere güzel bir maç izlettireceğiz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Unics Kazan