Anadolu Efes TED Kolej deplasmanından galibiyet ile dönüyor: 74-62

Beko Basketbol Ligi altıncı hafta karşılaşmasında TED Kolej ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes mücadeleden 74-62 galip ayrıldı. TOBB Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Anadolu Efes 49-24 önde tamamladı. Lacivert beyazlılarda kasığında gerilme bulunan Scotty Hopson riske edilmedi ve karşılaşmada forma giymedi.

Karşılaşmaya Planinic, Doğuş, Vasileiadis, Savanovic ve Semih beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk sayılarını Doğuş ile buldu. Semih’in şık smacı sonrasında Savanovic ile maçtaki ilk üç sayılık isabeti bulan takımımız dördüncü dakikada 9-6’lık üstünlüğü yakaladı. Doğuş’un tek isabetli serbest atışı sonrasında televizyon molasına 10-6 önde giren lacivert beyazlılar mola sonrasında Savanovic ve Barac’ın sayıları ile yedinci dakikayı 13-8 önde geçti.

Vasileiadis ile iki, Cedi ve Gordon ile de birer üç sayılık isabet bulan takımımız çeyreğin son dakikasında 25-8’lik skor ile farkı 17 sayıya yükseltirken, son 60 saniye içinde Cedi ile iki sayı daha bulan lacivert beyazlılar ilk çeyreği 27-10 önde geçti.

İkinci periyoda Planinic’in üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes Birkan ile 11. dakikada skoru 32-14’e getirdi. Birkan ve Planinic’in pota altı sayıları ile 14. dakikayı 36-14 önde geçen takımımız bu çeyreğin ikinci yarısında özellikle Deniz ve Savanovic ikilisi ile skor üretirken, Vasileiadis Anadolu Efes’in son hücumunda kaydettiği üç sayılık basket ile ilk devrenin skorunu belirledi: 49-24.

İkinci yarıda ilk sayılarımız Barac’ın elinden gelirken, lacivert beyazlılar 22. dakikayı 53-28 üstünlük ile geçti. Bu dakikalarda Savanovic ile skor üreten takımımız 25. dakikayı 57-32 önde geçerken, oyuna dahil olan Birkan’ın elinden dört sayı bulan ekibimiz çeyreğin son 1.30 dakikasına 61-40 önde girdi. Kalan süre içinde Semih ile faul çizgisinden tek isabet bulan takımımız üçüncü çeyreği de 62-45 önde tamamladı.

Final periyoduna Doğuş’un basketi ile başlayan lacivert beyazlılar ilk hücumunda skoru 64-45’e getirdi. Savanovic’in turnikesi ile 33. dakikayı 66-49 önde geçen takımımızda Semih’in smacı ve Savanovic’in potalı isabeti ile takımımız maçın son üç dakikasına 70-54 önde girdi. Maçın son anlarında Cedi ve Planinic ile dört sayı daha bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 74-62 galip ayrıldı.

Etiketler:
  • BBL
  • TED Kolej