Anadolu Efes Spor Kulübü, Merter'deki Tarihi Tesislerine Veda Ediyor

Türk basketbolunda ilklerin öncüsü ve ülkemize Avrupa’da takım sporları düzeyinde ilk kupayı kazandıran kulüp olan, ülke basketbolunun en çok kupa kazanan kulübü konumunda da bulunan Anadolu Efes, basketbolumuzda simgesel bir yere sahip olan Merter’deki tesislerine veda ediyor.

Türk basketbol tarihini değiştiren isimler Anadolu Efes Spor Kulübü Merter Tesisleri’nde yetişti

1982 yılında İstanbul’un Merter ilçesinde kurulan, Anadolu Efes’in altyapı takımlarında Türk basketbol tarihini değiştiren isimlerin yetiştirilmesine ev sahipliği yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Merter Tesisleri, kurulduğu günden bu yana basketbol ailesinin en önemli buluşma noktalarından biri olmuştu.

Bugüne kadar on binlerce Türk gencinin basketbol ile tanışmasını, binlerce gencin uluslararası kupa ve organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmesini sağlayan Anadolu Efes’in evi olan Merter Tesisleri, Türk basketboluna değer katan antrenörlerinin ve spor insanlarının da yetiştiği merkez olmuştu.

Merter Tesisleri’nde bulunan Anadolu Efes Spor Kulübü Müzesi de basketbolumuzun en önemli yerlerinden biriydi. Türkiye’nin takım sporları bazında kazandığı ilk kupa olan 1996 Koraç Kupası gibi Anadolu Efes’in 1976 yılından bu yana elde ettiği tüm kupalar ise Merter Tesisleri’nden, Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni evine taşınacak.

 

Anadolu Efes’e ev sahipliği yapacak yeni tesislerle ilgili detaylı bilgiler, kısa süre içerisinde basketbol ailesiyle paylaşılacak. 

Etiketler:
  • Merter