Anadolu Efes Sassari deplasmanında...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur ikinci hafta karşılaşmasında 24 Ekim 2014, Cuma günü İtalya’nın Sassari takımına konuk oluyor. Palaserradimigni Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 506. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 505 karşılaşmada 289 galibiyet ve 216 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 258. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 257 karşılaşmada 132 galibiyet ve 125 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Sassari birbirleri ile ilk kez karşılaşacaklar.

Euroleague'in ilk haftasında Anadolu Efes Unics Kazan'ı 82-76 mağlup etmiş, Sassari ise Novgorod deplasmanında 88-86 kaybetmişti. Birinci haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes bir galibiyet ile ikinci, Sassari ise bir mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.
 
Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta Euroleague’e Unics Kazan galibiyeti ile başladık. Avrupa Arenası’nda kolay maç yok, Sassari de İtalya’nın güçlü temsilcilerinden biri. Biz hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için engelleri tek tek aşmak düşüncesindeyiz. Top 16’ya yükselmek hatta avantajlı bir şekilde yükselmek istiyorsak ilk turda mümkün olan en fazla sayıda galibiyet almalıyız. Bu nedenle Sassari maçını galibiyet ile tamamlayarak kayıp vermemeliyiz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Sassari