Anadolu Efes lider, en çok asist yapan oyuncu Heurtel...

Euroleague Birinci Tur B Grubu ikinci hafta maçında İtalya’nın EA Milano takımını 89-73 mağlup ederek ikinci galibiyetini alan Anadolu Efes grupta ikinci gün maçlarının tamamlanmasının ardından liderliğe yükselirken, iki hafta sonunda maç başına 11,5 asist ortalaması tutturan Thomas Heurtel de en çok asist yapan oyuncu kategorisinde ilk sıraya yerleşti.

İlk haftayı galibiyet ile kapatan Olympiacos, Anadolu Efes ve EA Milano ilk üç sıraya ortak olurken, ikinci haftada EA Milano karşısında sahadan galibiyet ile ayrılan Anadolu Efes zirveye yerleşti.

Euroleague’de 24 takım arasında Anadolu Efes, Lokomotiv Kuban, CSKA Moskova ve Unicaja Malaga takımları halen yoluna yenilgisiz devam ediyor.

Ayrıca takımımız iki hafta sonunda rakip potalara bıraktığı 178 sayı ile 24 takım içinde en çok sayı atan ikinci takım durumunda bulunuyor.

Bireysel istatistiklerde ise en değerli oyuncu sıralamasında 20.50 indeks puan ortalaması bulunan Jon Diebler ve Thomas Heurtel yedinci sırayı paylaşıyorlar.

Euroleague’de en çok asist yapan oyuncu ise Thomas Heurtel. Euroleague’in ilk haftasında Limoges deplasmanında 15 asist yaparak kendi Euroleague rekorunu egale eden Heurtel, EA Milano maçında yaptığı sekiz asist ile iki maç sonunda 11,5 asist ortalaması ile bu kategoride ilk sırada yer alıyor.

İki hafta sonunda maç başına 19.0 sayı ortalaması tutturan Jon Diebler da en çok sayı atan oyuncu kategorisinde beşinci sırada bulunuyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Thomas Heurtel
  • EA Milano
  • Jon Diebler