Anadolu Efes çıkışını sürdürmek istiyor...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu altıncı hafta karşılaşmasında 6 Şubat 2015, Cuma günü İtalya’nın EA Milano takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Mediolanum Forum’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 520. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 519 karşılaşmada 297 galibiyet ve 222 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 272. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 271 karşılaşmada 140 galibiyet ve 131 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,7) elde etti.

Anadolu Efes ile EA Milano bugüne kadar 18 kez karşılaşırken, 13 karşılaşma Anadolu Efes, beş karşılaşma EA Milano galibiyeti ile sona erdi.

Euroleague’de Top 16 F Grubu beşinci haftasında Anadolu Efes Yunanistan’ın Olympiacos takımını 84-70 mağlup etmiş, EA Milano ise İspanya’nın Laboral Kutxa takımına deplasmanda 102-83 yenilmişti. Anadolu Efes beş haftanın ardından üç galibiyet ve iki mağlubiyet ve averaj ile dördüncü, EA Milano ise bir galibiyet ve dört mağlubiyet ile yedinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta Olympiacos’u sert bir mücadelenin ardından farklı mağlup etmeyi başardık. Şimdi bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Top 16’nın ilk yarısındaki son iki maça giriyoruz. Bu hafta EA Milano deplasmanına çıkacağız. Galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Rakibimiz grubumuzda yedinci sırada bulunmasına rağmen aramızda sadece iki galibiyet farkı var. Bu nedenle onlar da sıralamada yükselmek için bu maça asılacaklar. Hem Milano ekibini kendimize yaklaştırmamak hem de üst sıralardaki yerimizi korumak için bu maçtan mutlaka galibiyet ile ayrılmalıyız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • EA Milano