Altyapı Şampiyonalarına Anadolu Efes Damgası...

2018-19 sezonunda altyapı şampiyonalarında Anadolu Efes fırtınası esti.

Altyapı takımlarımız bu sezon iki Türkiye Şampiyonluğu, üç İstanbul Şampiyonluğu ve bir Basketbol Gençler Ligi (BGL) ikinciliği elde etti.

U12 Minik Takımımız U12 A Ligi son hafta maçında FMV Işıkspor’u 79-42 mağlup ederek üst üste ikinci kez İstanbul Şampiyonluğu’na uzandı.

U13 Küçük B Takımımız U13 B Ligi'nde sezonu İstanbul ikincisi olarak tamamladı.

Antalya’da düzenlenen U14 Küçükler Türkiye Kupası’na İstanbul Şampiyonu olarak giden U14 Küçük A Takımımız, grubunu üç galibiyet ile lider tamamladı. Küçük A Takımımız sonrasında çeyrek finalde Beşiktaş’ı, yarı finalde Galatasaray’ı ve finalde de Bandırma Kırmızı’yı saf dışı bırakarak Türkiye Şampiyonluğu’na uzandı.

U15 Yıldız B Takımımız U16 B Ligi'nde bu sezon İstanbul üçüncüsü oldu.

U16 Yıldız A Takımımız U16 A Ligi'nde İstanbul Şampiyonu oldu. Bursa’da düzenlenen U16 Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda ise grubunu iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü sırada tamamlayan U16 Yıldız A Takımımız, 2. tur maçında Fenerbahçe A Takımı’nı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Beşiktaş’ı, yarı finalde Banvit’i geçen yıldızlarımız, finalde de Darüşşafaka’yı 77-57 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

U18 Genç Takımımız ise BGL final grubunu ikinci sırada tamamlayarak play off’ta Tofaş ile eşleşti. Rakibini 2-0 ile geçen gençlerimiz Final Four’a kalırken, Final Four’da yarı finalde Fenerbahçe’yi 82-80 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Banvit’e kaybeden ve geçen sezon ilk kez düzenlenen BGL’nin ilk şampiyonu olan gençlerimiz bu sezon BGL’de ikinciliği elde etti.

Etiketler:
  • Altyapı
  • Anadolu Efes Genç (U18) Takımı
  • Anadolu Efes Küçük A (U14) Takımı
  • Anadolu Efes Yıldız A (U16) Takımı
  • Anadolu Efes Yıldız B (U15) Takımı
  • Anadolu Efes Minik A (U12) Takımı
  • Anadolu Efes Küçük B (U13) Takımı