Alper Yılmaz, Euroleague’de Üst Üste İkinci Kez “Yılın Yöneticisi” Seçildi...

Genel Direktörümüz Alper Yılmaz, Euroleague’de üst üste ikinci kez “Gianluigi Porelli Euroleague Yılın Yöneticisi” olarak seçildi.

Yılmaz, kulüp tarihimizde üst üste ikinci kez şampiyon olarak tamamladığımız Turkish Airlines Euroleague sezonunda tüm takımların genel menajerleri tarafından Euroleague’de yılın en iyi yöneticisi seçildi.

Euroleague’de Yılın Yöneticisi ödülü, bir önceki sezonda Euroleague'in kulüp yönetiminin tüm yönlerinde mükemmellik taahhüdünü en iyi şekilde örnekleyen kişi ve kulübe verilmekte. Oy vermeden önce değerlendirilen kategoriler arasında sportif değerler, taraftar deneyimi, pazarlama ve iletişim de yer almakta.

Bilindiği gibi Gianluigi Porelli EuroLeague Yılın Yöneticisi ödülü, 2005'ten beri her yıl verilmekte ve Alexander Gomelskiy Yılın Coachu ödülü ile birlikte Euroleague’in en prestijli iki önemli ödülünden biri olarak görülmekte. Ödül, çabalarıyla Turkish Airlines Euroleague’de başarı öykülerini yazan yöneticilere verilmekte.

Yirmi yılı aşkın bir süre Virtus Bologna'nın başkanlığını yürüten Gianluigi Porelli, ULEB'in kurucuları arasında yer alarak başkanlık görevinde bulunmuş ve 2009 yılında vefatının ardından “Yılın Yöneticisi” ödülü Gianluigi Porelli’nin adına düzenlenmeye başlamıştı.

Bilindiği gibi daha önce başkanımız Tuncay Özilhan 2013 yılında Euroleague’de “Yılın Yöneticisi” seçilmişti.