All Star’da dört Anadolu Efes’li...

19 Ocak Pazar günü Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 17. All Star organizasyonu kadroları bugün (14 Ocak Salı) düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Anadolu Efes'ten Kerem Gönlüm’ün katıldığı toplantıda açıklanan kadrolara göre All Star 2014 Organizasyonu'nda Türk Yıldızlar - Yabancı Yıldızlar maçında Anadolu Efes’ten üç oyuncu forma giyecek.

Basketbolseverlerin oyları sonucunda bu yılki All Star karşılaşmasında Türk Yıldızlar Karması’nda Kerem Gönlüm ve Semih Erden, Yabancı Yıldızlar Karması’nda ise Dusko Savanovic mücadele edecek.

Anadolu Efes’ten Scotty Hopson smaç yarışmasında, Dusko Savanovic de üç sayılık yarışmasında birinci olmak için mücadele edecek.

1990 yılında düzenlenmeye başlayan, 1996 yılında 7.’si düzenlendikten sonra 9 sene ara verilen organizasyonlarda lacivert beyazlı oyuncuların ağırlığı görülmekte. Bugüne kadar yapılan All Star organizasyonlarında tam 64 Anadolu Efes’li oyuncu forma giydi.

Eski oyuncularımızdan Glynn Blackwell ilk All Star’da MVP (en değerli oyuncu) seçilirken, 2. ve 3. All Star organizasyonlarında Altar Tunçkol üst üste iki kez “3 Sayı Şampiyonu” oldu. 5. All Star’da Larry Richard en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü. 6. All Star organizasyonunda Mustafa Kemal Bitim, Anadolu Efes adına ilk smaç şampiyonu olurken, bir sene sonra Hüseyin Beşok “MVP” ve Petar Naumoski de “3 Sayı Şampiyonu” olarak duble sevinç yaşadılar. Beko All Star 2010’da ise Sinan Güler de smaç şampiyonu, Kaya Peker de Türk-Yabancı Yıldızlar karşılaşmasının MVP’si oldu. 2012’de Trabzon’da düzenlenen All Star mücadelesinde ise Sasha Vujacic en değerli oyuncu seçilmişti.

Anadolu Efes tarihinin önemli oyuncularından Tamer Oyguç ise bu görkemli organizasyona tam yedi kez katılma başarısını gösterdi.

Anadolu Efes’in eski coachlarından Aydın Örs lacivert beyazlıların başında iken üst üste dört kez (1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96), Oktay Mahmuti üst üste iki kez (2004-05, 2005-06), David Blatt (2007-08) ve Ufuk Sarıca da (2011-12) birer kez All Star organizasyonunda coach olarak görev aldı.

Etiketler:
  • TBL
  • all star