2022-2023 Sezonu One Team Projemize Start Verdik...

Turkish Airlines EuroLeague’in kurumsal sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında gerçekleştirdiği projeler ile bugüne kadar yüzlerce çocuğun hayatına dokunan Anadolu Efes Spor Kulübü, 2022-2023 sezonu One Team projesinde sporda eşitlik ve genç nesillere spor kültürünü aktarma temalarını işleyecek. Proje sayesinde katılımcıların sosyal gelişimlerine katkıda bulunulacak.

Hayal Gücü Merkezi ve ANKA Spor projenin paydaşları olacak...

Önceki senelerde geliştirdiği projelerle 2019 ve 2020 yıllarında EuroLeague tarafından “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştiren Takımı” seçilen Anadolu Efes, 2022-2023 sezonu One Team projesini; Hayal Gücü Merkezi, ANKA Spor ve Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları iş birliğiyle başlattı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinden sağlıklı ve kaliteli yaşama kadar birçok farklı temanın işleneceği ve toplamda 8 hafta sürecek olan projenin ilk çalışması, 10-16 yaş aralığında 25 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

İlk haftanın konusu; takım olmak...

Projenin ilk çalışması İSTEK Özel Atanur Oğuz Okulları’nda gerçekleştirildi. Çalışmanın ilk haftaki konusu ise “Takım olmak” idi. Çeşitli bölgelerden ve okullardan projeye katılan 25 çocuk, One Team antrenörü eşliğinde oyunlar oynayarak çalışmayı tamamladı. Oyunlar sayesinde katılımcılar, hem eğlendiler hem de yeni beceriler kazandılar.

Hayal Gücü Merkezi, çocuklar tarafından kuruldu...

Gençlerin ve çocukların kurduğu, aynı çocukların yönetim kurulunda bulunduğu Hayal Gücü Merkezi, Anadolu Efes Spor Kulübü’nün 2022-2023 One Team projesinin ortaklarından biri oldu. “Çocuklar için, çocuklar ile” sloganıyla yola çıkan Hayal Gücü Merkezi ile Anka Spor ve Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları da bu anlamlı projede yer alan bir diğer One Team ortağı oldu.

Bu anlamlı projeye, Anadolu Efes Spor Kulübü partnerleri de 8 hafta boyunca katkı sağlayacak.

Projenin elçisi bu sene de Erten Gazi olacak...

Basketbolun bir metafor olarak kullanıldığı proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar sayesinde katılımcı çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunulacak. Geçtiğimiz sezonda da olduğu gibi bu sezonun da gönüllü One Team elçisi Erten Gazi olacak. Anadolu Efes altyapısından yetişen başarılı basketbolcu, projenin sertifika töreninin yapılacağı çalışmada katılımcılarla birlikte sahaya çıkacak.

Uzman eğitmenlerin görev yaptığı projede katılımcıların eğitim hayatlarına da destek olmak adına takım çalışması ve eşitlik, kendine güven, zaman yönetimi, motivasyon, saygı, problem çözme, karar alma ve kişisel sorumluluklar odaklı çalışmalar yapılacak.