Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 251 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 178 blok ile altıncı sırada bulunuyor. Beşinci sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Dunston, forma giydiği son beş maçta sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 408 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada ise 421 hücum ribaundu ile Kerem Gönlüm yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 139 karşılaşmada kaydettiği 1328 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 13 maçın 12’sinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 23 maçın 22’sini çift haneli skorlar üreterek tamamladı. Amerikalı oyuncumuz görev aldığı son 13 maçın 12’sinde çift haneli verimlilik puanları üretti. Başarılı oyuncumuz forma giydiği son 13 maçın 12’sinde ise en az bir top çalma kaydetti.

Vasilije Micic, görev yaptığı son 13 maçın 12’sinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Micic, ayrıca forma giydiği son altı maçın beşinde sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, forma giydiği son 22 maçın 21’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev yaptığı son beş maçın dördünü çift haneli verimlilik puanları toplayarak noktaladı.

Tibor Pleiss Euroleague’de kullandığı son 21, Rodrigue Beaubois da son 13 serbest atışı sayıya çevirdi.

Tibor Pleiss, Bayern Münih karşılaşmasında 3 asist daha yaparsa Euroleague kariyerindeki 100. asistine ulaşmış olacak.

Krunoslav Simon, 19,00 verimlilik puanı ortalaması ile sekiz haftanın ardından altıncı durumda bulunuyor.

Bryant Dunston, maç başına yaptığı 1,80 blok ile sekizinci hafta sonunda ilk sırada yer alıyor.

Vasilije Micic, maç başına 5,86 asist ortalaması ile Euroelague’de en çok asist yapan üçüncü oyuncu konumunda.

Anadolu Efes, sekizinci hafta sonunda maç başına 92,14 verimlilik puanı ortalaması ile 18 takım arasında ikinci sırada yer alıyor.

Takımımız maç başına 19,14 asist ortalaması ile üçüncü sırada yer alırken, 7,14 top çalma ortalaması ile bu kategoride altıncı sırada yer alıyor.

Ekibimiz ayrıca maç başına 3,29 blok ortalaması ile sekizinci hafta itibarıyla Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde ikinci sırada bulunuyor.