Özerhun: ''Zamana ihtiyacımız var...''

Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk hafta maçında Gaziantep’e deplasmanda 65-63 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ve Anadolu Efes’in maçın başında yaptığı itiraz ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Kural çok kesin bir şekilde beş Türk oyuncuyla sahaya çıkmayı gerektiriyor. Sözleşmesi olan Ruzic sonradan Türk vatandaşlığını kazanmış bir oyuncu. Bizim görüşümüz beş sözleşmeli Türk oyuncu olmadığı yönünde. Ayrıca biz itirazımızı maç başlar başlamaz oyunun durduğu ilk anda yaptık.

Maçın mücadele kısmında biraz geri kaldık. Başa baş giden mücadelenin sonunda galip gelebilecek noktaya da taşıyabilirdik. Ama bu anlarda dış atışlarımızdaki düşüklük biraz da yenilgiye neden oldu. Zaten Gaziantep iyi bir takım ve onları yakalayamadık. Sonunda da mağlup olduk. Genç Türk oyuncularımızın yanında tecrübeli ancak yeni yabancılardan kurulu bir ekibimiz var. Hepsi de ayrı ayrı takımlardan geldi. Milli takımlarında oynayanlar geç katıldı. Dünya Şampiyonası biter bitmez yoğun bir temponun içine giriliyor. Bu yoğun temponun içinde her takımda olduğu gibi zaman zaman istemediğimiz sonuçlar oluyor. Zamana ihtiyacımız var...

Şimdi Euroleague’de 16 Ekim Perşembe günü Rusya'nın Unics Kazan takımı ile Abdi İpekçi’de karşılaşacağız. Zor maç olacak. Unics Kazan'ın iyi bir kadrosu var ancak takip edebildiğim kadarıyla onların da çok sayıda yeni transferi var. Kadroları oturmuş gibi değil. İki lig maçı oynadılar ve ikisini de güçlükle kazandılar. Kazanarak gruba galibiyetle başlamak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Engin Özerhun