Euroleague’deki İlk Çift Maç Haftasına Asvel Villeurbanne Deplasmanında Başlıyoruz...

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta maçında 12 Ekim 2021, Salı günü Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımına konuk oluyoruz. Astroballe Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 21:00’de başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 730. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 729 karşılaşmada 415 galibiyet ve 314 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 482. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 481 karşılaşmada 258 galibiyet ve 223 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,6) elde etti.

Anadolu Efes ile LDLC Asvel Villeurbanne Avrupa kupalarında bugüne kadar 12 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan altı karşılaşma da Anadolu Efes lehine sona erdi.

Turkish Airlines Euroleague’in ikinci hafta maçında Anadolu Efes, Rusya’nın CSKA Moskova takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 100-96 mağlup olmuş, LDLC Asvel Villeurbanne ise Almanya’nın Alba Berlin takımını deplasmanda 71-67 yenmişti. Euroleague’de ikinci haftanın ardından Anadolu Efes iki mağlubiyet ile 15., LDLC Asvel Villeurbanne ise iki galibiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.