Efes için Abdi İpekçi’ye...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu beşinci hafta karşılaşmasında 29 Ocak 2015, Perşembe günü Yunanistan’ın Olympiacos takımını konuk ediyor. Kahve Dünyası'nın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan ve Euroleague tarafından “Haftanın Maçı” olarak belirlenen karşılaşma 21.45’te başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 519. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 518 karşılaşmada 296 galibiyet ve 222 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 271. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 270 karşılaşmada 139 galibiyet ve 131 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Olympiacos bugüne kadar 27 kez karşılaşırken, 12 karşılaşma Anadolu Efes, 15 karşılaşma Olympiacos galibiyeti ile sona erdi.

Euroleague’de Top 16 F Grubu dördüncü haftasında Anadolu Efes Rusya’nın Nizhny Novgorod takımına deplasmanda 109-90 mağlup olmuş, Olympiacos ise İspanya’nın Laboral Kutxa takımını 76-64 yenmişti. Anadolu Efes dördüncü haftanın ardından iki galibiyet ve iki mağlubiyet ve averaj ile beşinci, Olympiacos ise dört galibiyet ile ilk sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta ne yazık ki Novgorod deplasmanında üzücü bir sonuç ile karşı karşıya kaldık. Bu hafta Olympiacos’u konuk edeceğiz. Bilindiği gibi İstanbul’daki son maçımızda CSKA Moskova’ya kaybetmiştik. Artık evimizde kaybetmek istemiyoruz. Olympiacos karşılaşması yeniden atağa kalkmamız ve güçlü rakiplerimizden birini devirmemiz için önemli bir fırsat. İnanıyorum ki bu hafta çıkışımızın ilk adımını atacağız. Böylesine önemli bir maçta seyircimize de çok önemli bir görev düşüyor. Özellikle son bir kaç sezondur çok bilinçli bir şekilde bizi destekleyen taraftarlarımızın Olympiacos maçında salonu doldurmalarını ve mücadelenin son saniyesine kadar bizi desteklemelerini diliyorum...”

Etiketler:
  • euroleague
  • olympiacos