BSL’de Konuğumuz Galatasaray Doğa Sigorta...

ING Basketbol Süper Ligi 10. hafta maçında Galatasaray Doğa Sigorta’yı konuk ediyoruz. 2 Aralık 2019, Pazartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve Tivibuspor 2 ile TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi’nin dokuzuncu haftasında Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji’ni Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde 93-67 mağlup etmiş, Galatasaray Doğa Sigorta ise OGM Ormanspor’u evinde 105-73 yenmişti. Ligde dokuzuncu haftanın ardından Anadolu Efes sekiz galibiyet ve bir mağlubiyet ile ikinci, Galatasaray Doğa Sigorta ise altı galibiyet ve üç mağlubiyet ile altıncı sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta maçı ile birlikte Türkiye’deki 1533. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar ING Basketbol Süper Ligi’nde 1398, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 23, Türkiye Kupası’nda 108, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Basketbol Süper Ligi’nde 1399. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1398 karşılaşmada 1081 galibiyet, 314 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,32)

Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta ile bugüne kadar oynadığı 112 karşılaşmada 84 galibiyet ve 28 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 103 karşılaşmanın 76’sında takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray Doğa Sigorta lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Etiketler:
  • Galatasaray Doğa Sigorta