Sinan Erdem Spor Salonu’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutluyoruz...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında Galatasaray Ekmas’ı konuk ediyoruz. 29 Ekim 2023, Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı izlemek için Sinan Erdem Spor Salonu’na gelecek tüm taraftarlar ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ni Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 87-80 mağlup etmiş, Galatasaray Ekmas ise Fenerbahçe Beko’ya Sinan Erdem Spor Salonu’nda 74-62 yenilmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftanın ardından takımımız dört galibiyet ile lider, Galatasaray Ekmas ise iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile altıncı sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Galatasaray Ekmas maçı ile birlikte Türkiye’deki 1677. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1537, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 112, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1538. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1537 karşılaşmada 1197 galibiyet, 337 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,88)

Anadolu Efes ile Galatasaray Ekmas arasında bugüne kadar oynanan 124 karşılaşmada takımımız 93 galibiyet ve 31 mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 115 karşılaşmada Anadolu Efes 85 galibiyet ve 30 mağlubiyet aldı.

Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan sekiz karşılaşmanın yedisinden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Galatasaray Ekmas arasında bugüne kadar oynanan tek karşılaşmada ise takımımız sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.