Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinci durumda yer alıyor. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 111 karşılaşmada toplam 616 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,55 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel geçtiğimiz sezon toplam 190 asiste ulaşarak maç başına 7,92 asist ortalaması ile Panathinaikos’tan Dimitris Diamantidis’in 2013-14 sezonunda 180 asist ile “bir sezonda en çok asist yapma” rekorunu kırmıştı.

Fransız oyuncumuz ayrıca Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmayı çift haneli indeks puanları ile tamamladı.

Bugüne kadar Euroleague’de 997 sayı kaydeden Heurtel, üç sayı daha bulduğu takdirde 1000 sayı barajını aşmış olacak.

Bryant Dunston Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok blok yapan oyuncu sıralamasında maç başına 1,17 blok ile sekizinci sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz Euroleague’de halen aktif olan oyuncular arasında ise birinci sırada bulunuyor.

Euroleague’de bugüne kadar 96 blok yapan Amerikalı oyuncu dört blok daha yaptığı takdirde Euroleague’deki 100. bloğuna ulaşacak.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 15 karşılaşmanın 14’ünde sahadan en az bir üç sayılık basket kaydederek ayrıldı. Cedi, Euroleague’de forma giydiği son beş karşılaşmada sahadan çift haneli skorlar üreterek ayrıldı.

Baskonia Vitoria Gasteiz karşılaşması ile birlikte Bryce Cotton, Berk Demir ve Samet Geyik -görev almaları halinde- kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Etiketler:
  • Cedi Osman
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Samet Geyik
  • Bryce Cotton