Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, forma giydiği son yedi maçın altısında sahadan en az 11 sayı kaydederek ve en az 15 verimlilik puanı üreterek ayrıldı.

Derek Willis, Euroleague’de görev yaptığı son 16 maçın 15’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Mike Daum, Euroleague’de oynadığı son dokuz maçın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Daum, Euroleague kariyerinde kullandığı toplam sekiz serbest atışı da sayıya çevirdi.

Clyburn forma giydiği son dokuz karşılaşmayı en az bir üç sayılık isabet bularak tamamladı. Clyburn ayrıca oynadığı son sekiz maçın yedisini en az 10 sayı ve en az 13 verimlilik puanı üreterek tamamladı.

Shane Larkin, 31. haftanın ardından maç başına 20,3 verimlilik puanı ortalaması ile en değerli oyuncular listesinde birinci sırada bulunuyor. Larkin, maç başına 17,0 sayı ortalaması ile bu kategoride altıncı sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz ayrıca maç başına 5,2 asist ile Euroleague’de en çok asist yapan oyuncular sıralamasında yedinci ve maç başına 2,5 üç sayılık isabeti ile beşinci durumda bulunuyor. Başarılı oyuncumuz, % 90,6’lık serbest atış yüzdesi ile bu kategoride 10. sırada yer alıyor.

Tyrique Jones, maç başına 2,0 hücum ribaundu ile bu kategoride 11. sırada bulunuyor.

Daniel Oturu maç başına 1,0 blok ile beşinci sırada yer alıyor.

31. haftanın ardından Anadolu Efes, maç başına kaydettiği 85,5 sayı ile şu an Euroleague’in en skorer üçüncü takımı konumunda. Ayrıca maç başına 95,8 verimlilik puanı ortalaması ile de bu kategoride üçüncü sıradayız. Ekibimiz, 10,5 top kaybı ile tüm takımlar içinde en az top kaybeden ikinci takım. Takımımız ayrıca maç başına 17,7 asist ile en çok asist yapan takımlar içinde dokuzuncu durumda bulunuyor. Maç başına 6,7 top çalma ile bu kategoride dokuzuncu, maç başına 3,1 blok ile bu kategoride üçüncü durumda bulunuyor.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta bir oyuncu tarafından atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Tibor Pleiss, bugüne kadar yaptığı 224 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1385 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu...

Tibor Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 467 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 1003 iki sayılık isabeti ile bu kategoride yedinci sırada.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 498 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde dokuzuncu, Rodrigue Beaubois de 455 üç sayılık isabet ile 12. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague kariyerinde bugüne kadar kaydettiği 3254 sayı ile Euroleague tarihinin en çok sayı kaydeden 13. oyuncusu.