Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 27 karşılaşmanın 26’sında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, mücadele ettiği son 17 maçın 16’sında sahadan en az 10 sayı kaydederek ayrılırken, son 16 maçın 15’ini ise en az 10 verimlilik puanları üreterek tamamladı.

Derek Willis, Euroleague’de görev yaptığı son 13 maçın 12’sinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Tyrique Jones, Euroleague’de forma giydiği son beş maçın dördünü en az 10 verimlilik puanı üreterek tamamladı.

Mike Daum, Euroleague’de oynadığı son dokuz maçın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Daum, Euroleague kariyerinde kullandığı toplam sekiz serbest atışı da sayıya çevirdi.

Elijah Bryant, Euroleague’de kullandığı son 16 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Shane Larkin, 22. haftanın ardından maç başına 21,0 verimlilik puanı ortalaması ile en değerli oyuncular listesinde ikinci sırada bulunuyor. Larkin, maç başına 18,0 sayı ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz ayrıca maç başına 5,5 asist ile Euroleague’de en çok asist yapan oyuncular sıralamasında dokuzuncu, 1,3 top çalma ortalaması ile sekizinci durumda bulunuyor.

22. haftanın ardından Anadolu Efes, maç başına kaydettiği 84,9 sayı ile şu an Euroleague’in en skorer üçüncü takımı konumunda. Ayrıca maç başına 94,9 verimlilik puanı ortalaması ile de bu kategoride üçüncü sıradayız. Ekibimiz, 11,0 top kaybı ile tüm takımlar içinde en az top kaybeden ikinci takım. Takımımız ayrıca maç başına 18,3 asist ile en çok asist yapan takımlar içinde sekizinci durumda bulunuyor. Maç başına 6,8 top çalma ile bu kategoride yedinci sıradayız. Ekibimiz aynı zamanda maç başına 3,0 blok ile bu kategoride üçüncü durumda bulunuyor.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Tibor Pleiss, bugüne kadar yaptığı 221 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1358 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu...

Tibor Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 460 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 477 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde dokuzuncu, Rodrigue Beaubois de 442 üç sayılık isabet ile 12. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleagur kariyerinde bugüne kadar kaydettiği 3123 sayı ile Euroleague tarihinin en çok sayı kaydeden 14. oyuncusu.

Tibor Pleiss’ın Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için iki top çalma daha yapması gerekiyor.

Rodrigue Beaubois’nın Euroleague’deki 500. asistine ulaşması için üç asist daha yapması gerekiyor.