Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 36 karşılaşmanın 35’inde ve son 25 maçında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, mücadele ettiği son 15 maçın 14’ünde sahadan en az 10 sayı kaydederek ayrılırken, son 14 maçını ise en az 10 verimlilik puanları üreterek tamamladı. Başarılı oyuncumuz ayrıca görev yaptığı son yedi maçın altısında sahadan en az beş asist yaparak ayrıldı.

Will Clyburn, görev yaptığı son altı maçın beşini en az 10 sayı ile tamamlarken, yine son altı maçın beşini en az 10 verimlilik puanı üreterek bitirdi.

Derek Willis, görev yaptığı son 11 maçın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Tyrique Jones, Euroleague’de forma giydiği son 10 maçın dokuzunu en az 10 verimlilik puanı üreterek tamamladı.

Mike Daum, Euroleague’de oynadığı son sekiz maçın yedisinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Daum, Euroleague kariyerinde kullandığı toplam sekiz serbest atışı da sayıya çevirdi.

Elijah Bryant, Euroleague’de kullandığı son 11 serbest atışı da sayıya çevirdi.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Tibor Pleiss, bugüne kadar yaptığı 218 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1350 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu...

Tibor Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 457 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 474 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde dokuzuncu, Rodrigue Beaubois de 437 üç sayılık isabet ile 13. sırada yer alıyor.

Tibor Pleiss’ın Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için iki top çalma daha yapması gerekiyor.

Rodrigue Beaubois’nın Euroleague’deki 500. asistine ulaşması için 10 asist daha yapması gerekiyor.

Shane Larkin 20. haftanın ardından maç başına 21,6 verimlilik puanı ortalaması ile en değerli oyuncular listesinde ilk sırada bulunuyor. Larkin, maç başına 18,4 sayı ortalaması ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz ayrıca maç başına 5,5 asist ile Euroleague’de en çok asist yapan oyuncular sıralamasında sekizinci, 1,4 top çalma ortalaması ile yedinci durumda bulunuyor.

20. haftanın ardından Anadolu Efes, maç başına 11,2 top kaybı ile tüm takımlar içinde en az top kaybeden ikinci takım. Takımımız ayrıca maç başına 18,0 asist ile en çok asist yapan takımlar içinde dokuzuncu durumda bulunuyor. Maç başına 6,7 top çalma ile bu kategoride sekizinci sıradayız. Ekibimiz aynı zamanda maç başına 2,9 blok ile bu kategoride üçüncü durumda bulunuyor.