Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 242 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 172 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Listede altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 14 karşılaşmada sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 403 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada bulunuyor. Listede yedinci sırada ise 421’er hücum ribaundu ile Kerem Gönlüm ve Jan Vesely yer alıyor.

Anadolu Efes’te beşinci sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 132 karşılaşmada kaydettiği 1268 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 34 maçın 33’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 17 maçın 16’sını çift haneli skorlar üreterek ve çift haneli verimlilik puanları toplayarak tamamladı. Başarılı oyuncumuz forma giydiği son 14 maçın 13’ünde ise en az bir top çalma kaydetti.

Chris Singleton Euroleague’de kullandığı son 17, Vasilije Micic 27 ve Shane Larkin son 28 serbest atışı sayıya çevirdi.

Chris Singleton, Euroelague’de forma giydiği son altı karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, forma giydiği son yedi karşılaşmada sahadan en az bir top çalma ile ayrılırken, görev yaptığı son sekiz karşılaşmada ise sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı,

Krunoslav Simon, Euroleague’de forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Simon, ayrıca 1 asist daha yaptığı takdirde Euroleague’deki 500. asistine ulaşacak.

Kaptan Doğuş Balbay’ın ise Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşmak için 6 top çalmaya daha ihtiyacı var.

Chris Singleton, 46 sayı daha kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 1500. sayısına ulaşacak.

Euroleague’de 21. haftanın ardından, en değerli oyuncu sıralamasında maç başına 26,05 verimlilik puanı bulunan Shane Larkin ilk sırada yer alıyor. Larkin, maç başına 21,65 sayı ortalaması ile en çok sayı atan oyuncular kategorisinde de birinci durumda bulunuyor. Başarılı oyuncumuz maç başına kaydettiği 3,35 üç sayılık isabet ile bu sıralamada ikinci durumda yer alıyor.

Vasilije Micic, maç başına yaptığı 5,82 asist ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde dördüncü sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Bryant Dunston
  • Krunoslav Simon
  • Vasilije Micic
  • Rodrigue Beaubois
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss
  • Chris Singleton