Perasovic: “Gerekli konsantrasyonu sahaya yansıttık...”

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş’u 78-72 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Bugün zor bir maç oldu. Darüşşafaka Doğuş iyi bir takım ve şu an çok formdalar. Avrupa’da Fenerbahçe, CSKA Moskova ve Real Madrid gibi önemli takımları mağlup ettiler. Böyle takımları yendiğiniz zaman siz de doğal olarak iyi hissediyorsunuz. Maça gayet iyi ve enerjik başladık. Gerekli konsantrasyonu sahaya yansıttık. Wilbekin ve Clyburn’ün bire birlerinde zorlandık. Bu oyuncular zor pozisyonlarda sayı atabilme yeteneğine sahip oyuncular. Belirttiğim gibi maçın başından sonuna kadar konsantrasyonumuzu yüksek tuttuk ve bu şekilde galibiyeti elde ettik. Dunston ve Brown’un faul problemine girdiği bölümde Samet’i oyuna aldık ve Samet de iyi iş çıkardı. Onun iyi bir performans ortaya koyması bize bugün büyük katkı sağladı.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Samet Geyik ise toplantıda şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta içinde oynadığımız Galatasaray Odeabank maçından sonra bu maçı da kazanmak istiyorduk. Darüşşafaka Doğuş güçlü bir takım. Türkiye Ligi’nde Banvit maçından başka mağlubiyetimiz yok. İyi bir gidişatımız var ve bunu devam ettirmek istiyorduk. Hem yerimizi sağlamlaştırmak açısından hem de güçlü rakibimiz karşısında kazanmak anlamında iyi bir galibiyet oldu. Şimdi Real Madrid maçına hazırlanıp kazanmak için sahaya çıkacağız.”

Etiketler:
  • Velimir Perasovic
  • Samet Geyik