Jamon Gordon zirveyi bırakmadı...

THY Avrupa Ligi Normal Sezon dördüncü haftasının tamamlanmasının ardından Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Jamon Gordon top çalma kategorisinde zirveyi bırakmadı.

Zalgiris Kaunas karşılaşmasını bir top çalma ile tamamlayan Gordon dört hafta sonunda toplamda 10 top çalma ile maç başına 2.5 ortalamaya ulaşarak zirvedeki yerini korudu.

Sayı krallığında Scotty Hopson maç başına 17.75 ortalama ile ikinci, Dusko Savanovic de 17.33 sayı ortalaması ile üçüncü sırada yer alırken, en değerli oyuncu sıralamasında ise 20.0 indeks puanı bulunan Scotty Hopson yedinci, 19.0 puanı bulunan Dusko Savanovic de 10. sırada yer aldı.

Semih Erden en çok blok yapan oyuncu kategorisinde birinciliğini korudu. Dört maçta yedi blok ile maç başına 1.75 blok ortalaması tutturan başarılı oyuncumuz geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da blok sıralamasında zirvede yer aldı.

Kostas Vasileiadis de dört haftanın ardından 11 serbest atışında 11 isabet bularak % 100'lük isabet oranını devam ettirdi.

Ligde ilk dört hafta sonunda takım istatistiklerinde Anadolu Efes maç başına 7.8 top çalma ortalaması ile en çok top çalan takım kategorisinde dördüncü sırada bulunuyor. Lacivert beyazlılar % 40,5’lik üç sayılık isabet oranı ile bu kategoride ikinci ve maç başına 4,5 blok ortalaması ile en çok blok yapan takım sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague