İstatistiklere Anadolu Efes damgası...

Turkish Airlines Euroleague’de dokuzuncu haftanın ilk gün karşılaşmaları sonunda oyuncularımız istatistiklere damga vurdu.

Takımımızın Kızılyıldız’ı 100-79 mağlup ettiği karşılaşmada Derrick Brown topladığı 38 indeks puanı ile ilk gün karşılaşmaları sonunda en değerli oyuncu sıralamasında zirveye oturdu.

Brown, 32:31 dakika sahada kaldığı mücadelede 20 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ve 3 blok ile gecenin en değerli performansına imza attı.

Amerikalı oyuncumuz kaydettiği 20 sayı ile, Brose Bamberg potasına 23 sayı bırakan Zalgiris Kaunas’lı Paulius Jankunas’ın ardından en çok sayı kaydeden ikinci oyuncu oldu. Kızılyıldız’lı Charles Jenkins de 20 sayı ile ikinciliği Derrick Brown ile paylaştı.

Ayrıca Derrick Brown ve Bryant Dunston Kızılyıldız karşılaşmasında üçer blok yaparak gecenin en çok blok yapan oyuncusu sıralamasında ikinciliği paylaştılar. Üç blok yapan bir diğer isim Fenerbahçe’li Ekpe Udoh da sıralamada oyuncularımız ile birlikte ikinci sırada yer aldı.

Kızılyıldız karşısında 5’i hücum, 8’i savunma ribaundu olmak üzere toplam 13 ribaunt alan Tyler Honeycutt ise gecenin en çok ribaunt alan oyuncusu oldu.

Maç başına 5,58 asist ortalaması ile halen Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdüren Fransız oyuncumuz Thomas Heurtel de Kızılyıldız mücadelesinde yaptığı 7 asist ile dokuzuncu haftanın ilk gününde en çok asist yapan oyuncu oldu. Heurtel birinciliği yedişer asist yapan Real Madrid’li Sergio Llull ve Kızılyıldız’lı Stefan Jovic ile paylaştı.

Etiketler:
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt