Haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu Honeycutt, en değerli ikinci oyuncusu Brown...

 

Turkish Airlines Euroleague dokuzuncu haftasında takımımızın Kızılyıldız’ı 100-79 mağlup ettiği karşılaşmada Derrick Brown topladığı 38 indeks puanı ile haftanın en değerli ikinci performansına imza attı.

Brown, 32:31 dakika sahada kaldığı mücadelede 20 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ve 3 blok ile haftanın en değerli ikinci oyuncusu olurken, birinciliği 43 puan toplayan CSKA Moskova’lı Milos Teodosic elde etti.

Ayrıca Derrick Brown ve Bryant Dunston Kızılyıldız karşılaşmasında üçer blok yaparak haftanın en çok blok yapan oyuncusu sıralamasında ikinciliği paylaştılar. Üç blok yapan bir diğer isimler Galatasaray Odeabank’tan Tibor Pleiss ve Fenerbahçe’den Ekpe Udoh da sıralamada oyuncularımız ile birlikte ikinciliği paylaştılar.

Kızılyıldız karşısında 5’i hücum, 8’i savunma ribaundu olmak üzere toplam 13 ribaunt alan Tyler Honeycutt ise dokuzuncu haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu oldu.

Maç başına 5,58 asist ortalaması ile halen Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdüren Fransız oyuncumuz Thomas Heurtel de Kızılyıldız mücadelesinde yaptığı 7 asist ile dokuzuncu haftanın en çok asist yapan oyuncu sıralamasında ikinciliği elde etti. Heurtel, ikinciliği yedişer asist yapan Real Madrid’ten Sergio Llull, Kızılyıldız’dan Stefan Jovic, Galatasaray Odeabank’tan Sinan Güler ve Darüşşafaka Doğuş’tan Scottie Wilbekin ile paylaştı.

Thomas Heurtel ayrıca dokuzuncu haftada Kızılyıldız karşılaşmasında yaptığı üç top çalma ile haftanın en çok top çalan ikinci ismi oldu. Heurtel ikinciliği üçer top çalma yapan diğer oyuncular Kızılyıldız’dan Charles Jenkins, EA7 Emporio Armani Milan’dan Krunoslav Simon ve Fenerbahçe’den Bobby Dixon ile paylaştı.

Etiketler:
  • Kızılyıldız
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt