Euroleague’de Kasım Ayının MVP’si Shane Larkin...

Başarılı oyuncumuz Shane Larkin, gösterdiği performans ile Turkish Airlines Euroleague’de Kasım ayının en değerli oyuncusu oldu.

Euroleague’de halen dokuz galibiyet ve iki mağlubiyet ile lider durumda bulunan takımımızın Kasım ayı içinde oynadığı ve tümünü kazandığı beş karşılaşmada 30,8 verimlilik puan ortalaması tutturan Larkin, Kasım ayının MVP’si seçildi.

Larkin, Kasım ayı içinde sırası ile Olympiacos deplasmanında 24 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile 31 verimlilik puanı, Zenit St Petersburg karşısında 22 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ve 1 top çalma ile 25 verimlilik puanı, LDLC Asvel Villeurbanne deplasmanında 19 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ve 1 top çalma ile 24 verimlilik puanı, AX Armani Exchange Milan deplasmanında 17 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ve 2 top çalma ile 21 verimlilik puanı ve Bayern Münih maçında da 49 sayı, 2 ribaunt, 5 asist ve 1 top çalma ile 53 verimlilik puanı toplamıştı. 49 sayı ile Euroleague tarihinde bir maçta atılan en çok sayı rekorunu kıran Larkin, kaydettiği 10 üç sayılık isabet ile bir maçta atılan en fazla üç sayılık atış rekorunu egale etti. Toplamda 53 verimlilik puanına ulaşarak, tüm zamanların en yüksek beşinci verimlilik puanına ulaşan Larkin, 11. haftanın en değerli performansına da imza atmıştı.

Larkin, bu sezon oynadığı 10 karşılaşmada 24,0 verimlilik puanı ile tüm oyuncular arasında halen ilk sırada yer alırken, maç başına 22,0 sayı ile de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Larkin, ayın MVP’si seçilen beşinci Anadolu Efes oyuncusu olurken, bugüne kadar takımımızda Kaya Peker Kasım 2005’te, Dario Saric Kasım 2014’te, Thomas Heurtel Şubat 2017’de ve Vasilije Micic Kasım 2018’de ayın en değerli oyuncuları olmuşlardı.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Shane Larkin