Çift Maç Haftasına Panathinaikos Aktor Maçı ile Başlıyoruz...

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta maçında 5 Aralık 2023, Salı günü Yunanistan’ın Panathinaikos Aktor takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bu karşılaşmada uzun süreli partnerlerimizden Sarar ile olan iş birliğimizin 25. yılını taraftarlarımız ile birlikte kutlayacağız. Taraftarlarımız bu özel maça takım elbise ya da smart casual kombinleri ile gelerek karşılaşmanın heyecanına ve şıklığına ortak olacak.

Aynı zamanda Anadolu Efes-Panathinaikos Aktor maçı için aldıkları maç biletlerini ya da kombinelerini Sarar mağazalarında gösteren her basketbolsever; takım elbise, ceket ve gömlek ürünlerinde % 40 indirimden yararlanabilecek.

Avrupa arenasındaki 813. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 812 karşılaşmada 460 galibiyet ve 352 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 565. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 564 karşılaşmada 303 galibiyet ve 261 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Panathinaikos, Avrupa kupalarında bugüne kadar 36 kez karşılaşırken, takımımız 15 galibiyet ve 21 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız iki galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 30 karşılaşmada takımımız 13 galibiyet ve 17 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 11. haftasında Anadolu Efes Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına deplasmanda 97-83 mağlup olmuş, Panathinaikos Aktor ise bir diğer Sırp ekibi Partizan’a deplasmanda 92-87 yenilmişti. Euroleague’de 11. haftanın ardından Anadolu Efes beş galibiyet ve altı mağlubiyet ile 14., Panathinaikos Aktor ise altı galibiyet ve beş mağlubiyet ile beşinci sırada yer alıyor.