BSL’de Aliağa Petkim'e Konuk Oluyoruz...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta maçında Aliağa Petkim’e konuk oluyoruz. 3 Aralık 2023, Pazar günü Enka Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin dokuzuncu hafta maçında Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u Sinan Erdem Spor Salonu’nda 99-79 mağlup etmiş, Aliağa Petkim ise Fenerbahçe Beko’ya deplasmanda 96-85 yenilmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde dokuzuncu haftanın ardından takımımız sekiz galibiyet ve bir mağlubiyet ve averaj ile ikinci, Aliağa Petkim ise beş galibiyet ve dört mağlubiyet ile yedinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Aliağa Petkim maçı ile birlikte Türkiye’deki 1682. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1542, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 112, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1543. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1542 karşılaşmada 1201 galibiyet, 338 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,89)

Anadolu Efes Aliağa Petkim Spor ile bugüne kadar oynadığı 19 karşılaşmada 18 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 18 karşılaşmadan da galip ayrılan Anadolu Efes, rakibi ile Türkiye Kupası’nda oynadığı tek karşılaşmayı ise kaybetti.