Bryant Dunston, Taraftarlarımızın Sorularını Yanıtladı...

Dijital taraftar buluşmalarını sürdüren Anadolu Efes Spor Kulübü, Kahve Dünyası’nın desteğiyle Bryant Dunston ile basketbolseverleri buluşturdu. Anadolu Efes Spor Kulübü Mobil Uygulaması üzerinden yayınlanan kampanyaya katılan şanslı Anadolu Efes Fan Club üyeleri, merak ettikleri tüm soruları yıldız oyuncuya sorma fırsatı buldular.

Anadolu Efes’in Sesi Mustafa Özben’in moderatörlüğü ve Kahve Dünyası’nın desteğiyle gerçekleştirilen dijital taraftar buluşmasında Bryant Dunston soruları şu şekilde yanıtladı:

“Kulüp marşımızı duymayı çok özledim...”

“Öncelikle taraftarlarımızla bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Toplantı öncesinde kulüp marşımızı duymak beni çok mutlu etti. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçlarımızda kulüp marşımızı duymayı çok özlemişim. Bildiğiniz gibi uzun süredir Anadolu Efes Spor Kulübü’nün formasını giyiyorum ve bu kulübün bir parçası olmaktan dolayı her zaman gurur duyuyorum.”

“Baş Antrenörümüz Ergin Ataman’ın gelişi zihniyetimizi değiştirdi...”

Bryant Dunston, Anadolu Efes Spor Kulübü Baş Antrenörü Ergin Ataman’ın takıma yaptığı etkiyi ise şu şekilde özetledi: “Baş Antrenörümüz Ergin Ataman, geldiği günden itibaren bizim zihniyetimizi değiştirdi. Bizim kaliteli bir takım olduğumuzu ve şampiyonluklara ulaşabileceğimizi bizlere anlattı. Takıma yaptığı eklemeler ile de kendi sistemini yerleştirdi. Ancak en önemlisi zihniyet tarafında yarattığı değişiklikler ile bugünkü halimize gelmemizi sağladı.”

“Favori sezonum 2018-2019”

Dunston, favori sezonu sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: “2018-2019 sezonu kesinlikle benim favorim. Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu olamasak da takım olarak harika bir yıl geçirdik. Takım arkadaşlığı ve kimya çok üst düzeydeydi. ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu olmak da harika bir duyguydu. Kariyerimde unutamadığım bir nokta da kupa töreninde Doğuş Balbay’ın beni kupayı birlikte kaldırmak için kürsüye davet etmesiydi. Bu bize Doğuş’un nasıl müthiş bir karakter olduğunu da gösteriyor. Bu takımın liderlerinden biri olarak takımımıza katkıda bulunmak bana gurur veriyor.”

Yıldız oyuncu, bir taraftarın üçlük atışlara devam edip etmeyeceği sorusunu ise “beni sahada boş bırakırlarsa neden olmasın?” şeklinde yanıtladı.

“Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki atmosfer inanılmaz...”

Dunston, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki taraftar desteği ile ilgili şu yorumları yaptı: “Salonumuzdaki atmosfer her maç inanılmaz. Özellikle son iki sezonda bambaşka bir atmosfer var. Çoğu maçta taraftarımızın desteği sayesinde maçları kazanıyoruz. Kaybettiğimiz maçların sonrasında bile taraftarımız bizi desteklemekten vazgeçmiyor. Tüm taraftarlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum.”

“NBA’de draft edilmemek bana ekstra motivasyon sağladı...”

Yıldız oyuncu, NBA takımları tarafından draft edilmemenin kariyerine etkisini ise şu şekilde değerlendirdi: “Draft öncesi bazı takımlarla deneme antrenmanlarına çıkmıştım. Ancak draft edilmedim. Bu da bana ekstra motivasyon sağladı. Çünkü oyunumda geliştirmem gereken çok yön olduğunu anladım ve bunun için ekstra çalışmalar yaptım. O dönemde elde ettiğim tecrübeler sayesinde bugün böyle bir oyuncu haline geldim. Her şeyin bir sebebi vardır, NBA draftındaki o durum benim EuroLeague’de bir kariyer yapmamı sağladı. O dönemdekinden çok daha iyi bir oyuncu haline geldim.”

“Her maç öncesi dua etmek bana güç veriyor...”

Bryant Dunston, maç önü ritüelleri ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Her maç öncesinde motivasyonumu yükseltmek için yüksek tempolu ve sert şarkılar dinliyorum. Isınmalar bittikten sonra ise dua ediyorum. Hem kendi performansım hem de takım arkadaşlarımın performansı için. Ayrıca iki takım oyuncularının sakatlanmaması için de dua ediyorum. Maç öncesinde dua etmek bana büyük güç veriyor. Maç öncesi ritüellerim genellikle bu şekilde. Maç öncesindeki zihinsel hazırlık, sahadaki pek çok şeyin iyi gitmesini sağlıyor.”

42 numaranın sebebi Jackie Robinson’ın forma numarası olması...”

Dunston, 42 numaralı formayı giymesinin sebebini ise şu şekilde anlattı: “Amerika Beyzbol Ligi’nde (MLB) forma giyen ilk Afrika-Amerikalı oyuncu Jackie Robinson’ın forma numarası olduğu için 42 numarayı tercih ediyorum. Onun başardıkları benim için çok anlamlı. Engelleri aşmak konusunda bana ilham veriyor.”

“Çocukken idolüm John Starks’tı...”

Dunston, çocukluk idolü konusunda ise şu açıklamayı yaptı: “New York’lu bir çocuk olarak benim idolüm New York Knicks oyuncusu John Starks’tı. Pozisyonuna göre çok güçlü ya da çok uzun değildi ama sahada sergilediği efor ile çok önemli yerlere gelmişti. O dönem ligin en iyi oyun kurucularını savunuyordu. Kendime onu örnek alıyordum. Çocukken bu kadar uzun olmadığımdan dolayı ona benzemek için şut ağırlıklı çalışmalar yapıyordum. O yaşlarda zaten en büyük hayalim basketbolcu olmaktı. Ancak pozisyonum farklı olduğu için John Starks’tan farklı bir oyun stilim oldu.”

Anadolu Efes Spor Kulübü, Kahve Dünyası ile birlikte dijital taraftar buluşmaları gerçekleştirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.