Ataman: ”Benchten gelen oyunculardan ciddi katkı almayı başardık...”

Türkiye Kupası çeyrek final maçında Gaziantep Basketbol’u 73-59 mağlup ederek yarı finale yükselen Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılama sonrasında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Türkiye Kupası maçları, özellikle tek maçtan oluşan turnuvalar, hep zor maçlardır. Nitekim maçın başında oldukça zorlandık. Ciddi bir dirençle karşılaştık. Gaziantep organize oynayan bir takım, iyi de savunma yapıyorlar. Biz de bu akşam genel şut yüzdelerimizin altında kalınca maçı üçüncü periyoda kadar kopartamadık. Ama özellikle benchten gelen oyunculardan bu akşam ciddi katkı almayı başardık. Buğrahan ve Sertaç katkı verdiler. Gaziantep Basketbol'un uzunlarının faul problemine girmesiyle de maçın avantajını kendi lehimize çevirdik. Çeyrek final maçının son periyodunu rahat bir şekilde oynayarak kazandık. Şimdi artık rakibimizi bekleyeceğiz."

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Bence gayet iyi savunma yaptık. Onları 59 sayıda tuttuk. Onları 60 sayının altında tutmak çok önemliydi bizim için. Belki hücumda çok yüzdeli oynamadık ama önemli olan turnuvada sonunu iyi getirmek. Böyle iniş çıkışlar olabilir. Bugün rakibimizi bekleyeceğiz ve ondan sonra yarı finale konsantre olacağız. Adım adım ilerlemeye çalışıyoruz."

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Gaziantep Basketbol
  • Ergin Ataman