Ataman: ''Akıllı Hücum Edip, Hızlı Oyunlarına İzin Vermemeliyiz...''

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta maçında 24 Ocak 2019, Cuma günü İspanya’nın Real Madrid takımına konuk olacak olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Real Madrid hızlı hücumu çok iyi oynayan ve maç içinde sürekli tempoyu yükseltmeye çalışan bir takım. Facundo Campazzo ve sakatlıktan dönen Sergio Llull bu şekilde tempolu oyunu başlatan oyuncular. Rudy Fernandez dış atışlarda, Walter Tavares, Anthony Randolph ve Trey Thompkins de pota altında fiziksel oyunda çok etkililer. Top kaybı yapmadan, akıllı hücum edip, onların hızlı oyununa izin vermememiz gerekiyor.”

Başarılı oyuncumuz Shane Larkin ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Real Madrid maçı çok zorlu geçecek. Sıralamada en üstteyiz ve bizi takip ediyorlar. Onlarla en son oynadığımız maçta evimizde kazanmıştık. Şimdi ise Euroleague’de oynadıkları son iki maçlarını kaybettiler ve hem evlerinde kazanmak hem de mağlubiyet serisini durdurmak için bu maça çok motive şekilde çıkacaklar. Özellikle skor serileri bulduklarında ve seyircileri de oyuna dahil olduğunda sakinliğimizi korumalıyız ve konsantrasyonumuzu bozmamalıyız. Zorlu bir atmosfer olacak ama oyun planımıza sadık kalırsak kazanmak için çok fazla şansımız olduğunu düşünüyorum.”

 

Etiketler:
  • real madrid
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Ergin Ataman
  • Shane Larkin