Alper Yılmaz, Medya Mensuplarının Sorularını Yanıtladı...

Sosyal izolasyon dönemindeki dijital etkinliklerine Taraftar Buluşması ile başlayan Anadolu Efes, güncel bilgilerin paylaşılması adına Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ev sahipliğinde “Dijital Medya Buluşması” düzenledi. Medya mensuplarından büyük ilgi gören ve samimi bir sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Alper Yılmaz, medya mensuplarının tüm sorularını yanıtladı.

Anadolu Efes’in Sesi Mustafa Özben’in moderatörlüğünde internet üzerinden gerçekleştirilen toplantıda Genel Direktör Alper Yılmaz şu bilgileri paylaştı:

"Önceliğimiz insan sağlığı..."

"Salgın öncesinde sezon bizim için en ideal şekilde devam ediyordu. Seyircimizin varlığı, hem saha içi hem de saha dışı performansımız bizi çok mutlu ediyordu. Şu anda dünya tarihinde görülmemiş bir durumun içindeyiz. Maçların ne zaman başlayacağına dair şu an bir kesinlik söz konusu değil. Elbette en büyük dileğimiz dünyanın sağlığa kavuşması. Umudumuz ise bu sezon yer aldığımız iki organizasyonu da oynayarak bitirebilmek."

"Ligleri oynayarak tamamlamak istiyoruz..."

Takımın yer aldığı liglerin akıbetine ilişkin konuşan Alper Yılmaz, konuya şu sözlerle açıklık getirdi: "Ligler tatil olduğundan beri hem EuroLeague yönetimiyle, hem Türkiye Basketbol Federasyonu ile hem de diğer kulüp yöneticileriyle iletişim halindeyiz. Ligin oynanarak bitirilmesi ilk hedefimiz, bunun dışında çeşitli format önerileri de var. İsteğimiz Mayıs ayında işlerin biraz daha düzelmesi ve oynayabilecek duruma gelmek. Euroleague’de sezonu iptal etme veya tescil etme konusunda karar verebilme tarihi olarak Mayıs 15'i belirlemiştik. Şu anda henüz belirli bir şey yok. Seyahat şartları başta olmak üzere bu süreci etkileyebilecek pek çok etken var.  10 ülkenin oluşturduğu Amerikalı oyuncuların ağırlıkta olduğu ve başka ülkelerden oyuncularında yer aldığı bir organizasyonda tüm ülkeler için şartların aynı anda düzelmesi çok da mümkün olmadığından neler yaşanacağını bekleyip göreceğiz.”

"EuroLeague maçlarına başlamadan önce 1 aylık hazırlık dönemimiz olacak..."

Şartların maç oynanabilir hale gelmesi halinde takımın fiziksel olarak nasıl hazırlanacağı sorusuna Alper Yılmaz şu şekilde yanıt verdi: “Öncelikle maçlara başlayabilme ortamı oluşabilmesi için insan sağlığını tehdit eden durumun ortadan kalması gerekiyor. Bugün EuroLeague CEO'su Jordi Bertomeu'nun da söylediği gibi EuroLeague takımlarına maçların başlamasından 31 gün önce haber verilecek. Formatın nasıl olabileceğine dair her türlü ihtimal konuşuluyor. Biz de bu duyurunun ardından sporcularımızla temasa geçeceğiz ki zaten şu anda da sürekli görüşüyoruz. Yurtdışında bulunan sporcularımızın 3 gün içinde ülkemize dönmelerini sağlayacağız. Türkiye'ye gelen sporcuların 14 günlük bir karantina süreleri olacak. Karantinanın ardından da antrenman için 14 günlük zamanımız olacak. Öte yandan şu anda 17 kişilik kadromuzdan 12 oyuncu zaten Türkiye'de. Bize haber verildiği andan itibaren en az 12 kişiyle Türkiye'de çalışmalara başlayabileceğiz. Dolayısıyla yeterli süremiz olacaktır. Ayrıca birbirine alışmış bir takım olmanın avantajını da burada hissedeceğimizi düşünüyorum.”

"Liglerin hiç oynanmamış sayılması doğru olmaz..."

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, Turkish Airlines EuroLeague ve ING Basketbol Süper Ligi 2019 - 2020 sezonun hiç oynanmamış şekilde kabul edilmesi ihtimaline yönelik düşüncelerini şu sözlerle aktardı: "Bu sezona ilişkin tabii ki ilk hedefimiz maçların oynanması yönünde. Basketbol Süper Ligi’nin yüzde 77'sini oynadık. EuroLeague'de de 24 maçı oynadık. Dolayısıyla harcanan bu kadar emeği çöpe atmanın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Bu konuda Avrupa’da da ortak bir görüş yok. EuroLeague ile yaptığımız görüşmelerde hep oynanması üzerine konuştuk. Mayıs ayına kadar işler düzelmez ise, yapılacak bir Yönetim Kurulu toplantısıyla kulüplerin karar vermesi istenecek ve burada alınacak karara göre ilerlenecek. Tabii ki bu süreçte Anadolu Efes'in haklarını sonuna kadar koruyacağız. Bizim düşüncemiz oynanmamış sayılmasının doğru olmayacağı yönünde. Biz yaz aylarında da oynamaya sıcak bakıyoruz ama eğer illa ki oynanamayacaksa şu andaki haliyle tescil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir spor adamı olarak o maçları oynayarak kazanmanın hazzının yerinin hiçbir şey tutamayacağını söyleyebilirim.”

"Kadromuzu korumak istiyoruz..."

Genel Direktör Alper Yılmaz, gelecek yılki takım bütçesi ve kadro planlamasına ilişkin kendisine yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi: “Tüm belirsizliklere rağmen kadromuzun % 90'ını korumak istiyoruz. Önümüzdeki sezon tüm dünyada bütçelerin küçüleceğini hepimiz tahmin ediyoruz ancak biz Anadolu Efes olarak hedeflerimizi küçültmeyeceğiz. Ücretler konusunda EuroLeague Oyuncular Birliği'yle EuroLeague'in görüşmelerini takip ediyoruz. Biz bu konuda EuroLeague'e yetki verdik. Onlar da bu görüşmeleri yürütüyor. Biz de bu görüşmelerin sonuçlarına göre hareket edeceğiz. Başta yabancı sayısı olmak üzere gelecek seneye ilişkin bazı konular netleştikten sonra hareket edeceğiz. Öte yandan sözleşmelere ilişkin NBA opsiyonları konusunda bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Onlar da var olan sözleşmeleri uzatmak durumunda kalacaklardır. Shane Larkin konusunda ise, NBA’e gitmediği sürece gelecek yıl da kendisinin Anadolu Efes’te oynayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.”

"Tüm oyuncularımızın sağlığı iyi..."

Yılmaz, oyuncuların son durumlarına ilişkin şu açıklamaları yaptı:Salgın başladıktan sonra 5 sporcumuz ülkelerine dönme kararı aldı ancak gitmek isteyenler Türkiye'yi riskli bulduğu için değil, ailelerinin yanında olmak için gitti. Burada kalanlar ise hallerinden gayet memnunlar ve sağlıkları  iyi durumda. Tüm tedbirleri almaları konusunda uyarıyoruz. Hatta gerekirse destek de sağlıyoruz. Fiziksel olarak hiçbir problemleri yok. Hepsinin önceliği kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığını koruyabilmek bu süreci de atlattıktan sonra yeniden sahalara dönüp basketbol oynamak.”

“Sinan Erdem Spor Salonu otopark alanında kendi antrenman tesislerimizi inşa etmeyi planlıyoruz...”

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, salgın süreci sonrasındaki döneme ilişkin tesis planlamalarını ise şu şekilde paylaştı: “Salgın başlamadan önce T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile tesis konusunu görüşmüştük. Sinan Erdem Spor Salonu’nun arka bölümünde yer alan otopark bölgesinde bir antrenman tesisi inşa etmeyi konuşmuştuk. Tabii ki gündem çok değişti. Salgın süreci sonunda bu konuda tekrar çalışmalara başlayacağız. Temmuz sonu itibarıyla Merter’deki tesislerimizi boşaltacağız. Önümüzdeki dönemde kendi tesisimizi yapamazsak da A Takım antrenmanlarımızı ve ofislerimizi Sinan Erdem Spor Salonu’na taşıyacağız.”

Anadolu Efes Spor Kulübü, sosyal izolasyon döneminde medya mensupları ve taraftarlarıyla buluşmayı önümüzdeki günlerde de sürdürecek.